van der Horst

Marrakech: Yann Ehrlacher lukt pole

Yann Ehrlacher (Cyan Racing Lynk&Co)
Yann Ehrlacher (Cyan Racing Lynk&Co)
Yann Ehrlacher (Lynk&Co) vertrekt zaterdagmiddag vanuit polepositie in Marrakech, decor voor de tweede Kumho TCR World Tour-afspraak. De Fransman ging voor 259/1000sten Cyan Racing-teamgenoot Santiago Urrutia vooraf, puntenleider Norbert Michelisz (BRC Hyundai) stond na afloop net geen drie tienden bij de polesitter in het krijt. Cyan Racing lukte niet alleen de dubbelslag maar zag bovendien Ma Qing Hua op P10 eindigden, goed voor de pole in race 2.
In Q1, een tijdlang met code rood geneutraliseerd na een schuiver van local hero Mehdi Bennani, toonde Mikel Azcona zich de snelste van het lot voor Ehrlacher, Michelisz en Urrutia. In Q2 kwam de Spanjaard evenwel niet verder dan een zesde tijd. Bennani, Taoufik en Fernandez waren dan weer de enigen die niet tot Q2 wisten door te stoten.

Hierin zette Ehrlacher met een 49:869-chrono dadelijk de referentietijd, voor Urrutia, Girolami, Michelisz, Guerrieri en Azcona. Terwijl Ehrlacher zijn besttijd nog iets scherper stelde, klom Michelisz over Girolami naar de derde plaats achter beide Cyan Racing-rijders. Monopoliseerde Hyundai de tweede startrij voor race 1, dan zorgde John Filippi voor de positieve noot door diens Volcano Motorsport-Cupra op de vijfde startplaats neer te poten, voor  Azcona.
Dé verrassing van deze kwalificatiesessie was zondermeer endurancespecialist Julien Piguet. De Fransman loodste zijn door Team Clairet gerunde Audi  naar een opzienbarende vijfde tijd om meteen daarna zijn rechter voorophanging tegen een bandenstapel stuk te rijden en de tweede neutralisatie van de dag uit te lokken. Hoewel hij hierdoor zijn beste chrono geschrapt zag, bleek zijn tweedesnelste tijd te volstaan om morgen vanuit zevende stelling aan te zetten voor gevestigde namen als Guerrieri, Borkovic en Ma. Björk en Butti ontgoochelden met een elfde en twaalfde startplaats voor beide races die morgen resp. om 12u30 en 16u30 (CET) van start gaan.

Foto: WSC Group



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op vrijdag 3 mei 2024.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons