van der Horst

Misano: WRT BMW wint eerste race met Martin en thuisrijder Rossi

Maxime Martin & Valentino Rossi
Maxime Martin & Valentino Rossi
De eerste wedstrijd van de dag in Misano leverde een nieuwe zege op voor Maxime Martin en thuisrijder Valentino Rossi (WRT BMW #46). Het is al de tweede overwinning voor de Italiaan op het Circuit Marco Simoncelli, op slechts enkele kilometers van zijn huis, na de zege vorig jaar in de tweede race. Hij moest daarvoor wel teamgenoot Charles Weerts (#32) afhouden, die in de laatste ronden heel erg dicht op zijn bumper zat, nadat Dries Vanthoor de BMW in zijn openingsstint had teruggevochten van de zesde plek naar P2.
  • 24 Hours of Zolder
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Een dubbele zege dus voor Team WRT, voor de beide Emil Frey Ferrari's (#69 voor #14). Nicoas Baert kon in de Comtoyou Aston Martin #007 nog nipt beslag leggen op een top tien-klassering, Gilles Magnus pakte andermaal een zege in de Gold Cup. Hij werd dertiende algemeen in de Saintéloc Audi #25. Nog meer klasse-podiums waren er voor Ugo De Wilde (Imperiale Lamborghini #85) met een tweede plek in de Bronze Cup, net als Jef Machiels (AF Corse Ferrari #52), hij werd dan weer tweede in Silver. Gilles Stadsbader kende technische problemen in de Saintéloc Audi #26, en ook de Comtoyou Aston Martin's van zowel Lorens Lecuerta (#12) als Matisse Lismont (#21) konden niet strijden voor de ereplaatsen. De tweede race wordt straks om 21u verreden.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 18 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons