van der Horst

Monaco: Alles wat u moet weten

Start 2021 Formula E Monaco ePrix
Start 2021 Formula E Monaco ePrix
Na één van de mooiste circuits van het seizoen - dat vinden de piloten toch van Rome - trekken we nu richting de meest prestigieuze E-Prix van het seizoen: die van Monaco. Vorig jaar mocht men voor het eerst op het volledige F1 tracé racen en dat was meer dan een succes. Het werd één van de beste races ooit in de Formule E, waardoor er voortaan zelfs elk jaar wordt gekozen voor het formule 1 circuit. Een overzicht van wat u komend weekend kan verwachten.
2021 Monaco ePrix
2021 Monaco ePrix
Wie vorig jaar de race gemist heeft, zal daar achteraf spijt van hebben gehad. Vooraf werd natuurlijk de vergelijking al gemaakt met Formule 1, dat de Gen2 auto's een pak trager zouden zijn et cetera. Maar wat men niet verwachtte, was dat dit één van de spannendste races werd in de ganse historie van de Formule E. De gevechten voor de leiding waren op het scherpst van de snee, met onder meer de fenomenale inhaalbeweging van Mitch Evans in Beau Rivage - iets wat onmogelijk geacht wordt in de hedendaagse F1. Toch won de Kiwi niet, maar ging de overwinning naar António Félix da Costa, die aan de Nouvelle Chicane in de laatste ronde pas de leiding kon bemachtigen. We kunnen alleen maar hopen dat het dit jaar even goed wordt, of zelfs beter.

Wat nog interessant zal worden, is de publieke voorstelling van de Gen3-chassis op donderdag. Na de eerste teasers tijdens de preseason testen in Valencia is de tijd aangebroken dat het publiek het nieuwe strijdwapen van alle teams mag bewonderen. Normaliter zou men vanaf volgend seizoen hiermee van start gaan, al zal dat afhangen of men op tijd klaar zal zijn tegen eind dit jaar voor een eerste testsessie. Volgens The Race zou dit wel eens niet het geval kunnen zijn en dan rijst de vraag wat er zal gebeuren met de jaarlijkse preseasontesten in de Spaanse stad.

Net zoals in Rome is het vroeg opstaan om geen minuut te missen van de actie. De eerste training staat namelijk al om 7:30 uur gepland, terwijl de tweede sessie om 9:10 uur begint. De kwalificaties en de duels gaan van start om 10:45 uur en dan is het aftellen naar de E-Prix, die om 15 uur begint. Zoals elke wedstrijd zijn de vrije trainingen te volgen op de kanalen van de organisatie. Voor de kwalificaties daarentegen heeft u, tenzij u geabonneerd bent op Eurosport Player, maar één keuze met RTBF Auvio. Zij beginnen om 10:30 uur met de uitzending. Voor de race kan u wel rekenen op zowel RTBF als Eurosport 2, echter, deze laatste begint de uitzending pas om 14:50 uur.
 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1zaterdag07:30 - 08:00
Vrije Trainingen 2zaterdag09:10 - 09:40
Kwalificatieszaterdag10:45 - 12:00
Monaco E-Prixzaterdag15:00 - 16:00

Foto's: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 26 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons