van der Horst

Monaco: Gabriele Mini nieuwe leider na tweede zege in Monaco

Gabriele Mini
Gabriele Mini
De Alpine Academy kan tevreden terugblikken op beide races van de Formule 3 dit weekend. In de nauwe straten van Monaco won Nikola Tsolov de eerste wedstrijd en wist Gabriele Mini vanochtend de hoofdrace op zijn naam te schrijven. Voor de tweede keer in zijn carrière trouwens, want ook vorig jaar won Mini de hoofdrace. Hij ziet zijn prestatie beloond met de leiding in de tussenstand.
  • Powercars
Nikola Tsolov
Nikola Tsolov
Op zaterdag boekte Nikola Tsolov zijn eerste zege in de Formule 3. De ART GP piloot behield de leiding na de start, waar Tim Tramnitz de tweede plaats afsnoepte van Laurens Van Hoepen. Aan het Casino ging het al meteen mis toen Arvid Lindblad Christian Mansell niet leek te zien in de spiegels. Lindblad drukte Mansell in de muur en de rode vlag kwam uit want ook Dufek, Dunne en Shields liepen schade op in dat incident. Tsolov behield ook na de herstart de leiding, en ook nadat in ronde 13 de safetycar nog een keer de baan op moest om de gestrandde wagen van Sztuka van de piste te halen, hield Tsolov de touwtjes stevig in handen. De Bulgaar boekte zijn eerste F3 zege, voor Tramnitz en Van Hoepen. 

Gabriele Mini
Gabriele Mini
Vanochtend vroeg stond de tweede wedstrijd van het weekend gepland met, net zoals vorig jaar, Gabriele Mini op pole. De Italiaan reed van start tot finish aan de leiding en overleefde drie safetycar tussenkomsten. Christian Mansell kwam niet in de mogelijkheid om Mini te bedreigen en sloot aan als tweede, Luke Browning werd derde. Arvid Lindblad finishte als vierde, Leonardo Fornaroli als vijfde. Fornaroli is zijn leidersplaats in de tussenstand wel kwijt aan zijn landgenoot Mini. 

Eind juni wordt de vijfde manche van het kampioenschap verreden, op het circuit van Barcelona. 

Foto's: George Decoster



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op zondag 26 mei 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons