van der Horst

Most: Zege en tweede plaats voor PK Carsport rijder Vittorio Ghirelli – Marc Goossens tweemaal op het podium

Vittorio Ghirelli - PK Carsport
Vittorio Ghirelli - PK Carsport
PK Carsport rijder Vittorio Ghirelli heeft in Most een uitstekende zaak gedaan met zicht op de titel in de EuroNASCAR Pro. De Italiaan won de eerste race op overtuigende wijze en nam geen risico’s in de tweede wedstrijd en stelde zich tevreden met de tweede plaats. Marc Goossens (Team Bleekemolen) behaalde in beide wedstrijden de derde plaats.
In de eerste race voor de EuroNASCAR Pro te Most streden aanvankelijk Ghirelli en Paul Jouffreau (RDV Competition) aanvankelijk voor de koppositie op een afstand gevolgd door Goossens en Sebastian Bleekemolen (Team Bleekemolen). Jouffreau probeerde op alle manieren voorbij de PK Carsport wagen te geraken, raakte hem zelfs, maar slaagde niet in zijn opzet. Ghirelli haalde het voor de Fransman, Goossens en Bleekemolen. Liam Hezemans (Hendriks Motorsport) sloot de top vijf af.
 
Bij de start van de tweede race ging het meteen mis, Thomas Toffel ging in de fout en bij de daaropvolgende crash waren vijf wagens betrokken. Na een onderbreking werd de race voor een tweede maal gestart. Paul Jouffreau zette zich onmiddellijk op kop gevolgd door Ghirelli. De Italiaan wou geen risico nemen en stelde zich tevreden met de tweede plaats. Als derde kwam Lucas Lassere (Speedhouse) over de lijn, maar aangezien hij om Goossens te passeren deze laatste een duw gaf, werd hij één plaats in het klassement teruggezet. Goossens werd zo opnieuw derde, Lassere en Martin Doubek (Hendriks Motorsport) volgden respectievelijk op de plaatsen vier en vijf.

Foto: NASCAR Whelen Euro Series/Julien Ramos
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 1 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Most.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons