van der Horst

NASCAR Finals Zolder: Ghirelli wint - Podium voor Goossens

Vittorio Ghirelli - PK Carsport Chevrolet Camaro
Vittorio Ghirelli - PK Carsport Chevrolet Camaro
PK Carsport-rijder Vittorio Ghirelli heeft de voorlaatste euroNASCAR-manche van het seizoen 2024 gewonnen, zijn zevende zege reeds dit seizoen. De Italiaanse puntenleider klopte op Circuit Zolder titelconcurrent Paul Jouffreau (RDV Competition), terwijl Marc Goossens (Team Bleekemolen) Gianmarco Ercoli (Caal Racing) afhield en voor eigen volk mee op het podium mocht. Anthony Kumpen (PK Carsport), gestart vanaf rij 1, kende vroeg in de race een schuiver in de Jacky Ickx-chicane na een contact met Jouffreau, waarna hij enkele posities verloor. Nadien zou de Hasselaar de pitstraat opzoeken en geen rol van betekenis meer spelen.
Podium race 1 EuroNASCAR Pro Circuit Zolder
Podium race 1 EuroNASCAR Pro Circuit Zolder
Gezien de dubbele punten die er bij de twee finaleraces te verdienen zijn, deden Jouffreau en Goossens een goede zaak in de tussenstand, hoewel leider Ghirelli dankzij zijn zege uiteraard nog verder uitloopt en de druk volledig bij zijn titelconcurrenten legt. De Italiaan mag de tweede race, die morgen om 14u05 start, bovendien eveneens van pole aanvangen, dankzij de snelste chrono in race 1 vandaag. Naast hem op de grid neemt Paul Jouffreau plaats, de winnaar van de tweede manche in Tsjechië en eerder dit jaar nog in het oog van de storm na racistische uitspraken tegen een Aziatische simrijder op Twitch. Ercoli start op rij twee, naast Anthony Kumpen, met Marc Goossens en Fabrizio Armetta op rij drie.

De euroNASCAR 2 sluit vandaag het programma, met start om 16u50.

--- Uitslag race 1 EuroNASCAR Pro Zolder 2024 (pdf) ---

Foto's: Thomas Smets - Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 12 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons