van der Horst

New Race Festival: Porsche Endurance Trophy Benelux start uitdagend seizoen dit weekend op Circuit Zolder

Porsche Endurance Trophy Benelux
Porsche Endurance Trophy Benelux
Zonhoven, 16 mei 2024. Dit weekend van 18 en 19 mei is Circuit Zolder het theater voor de eerste manche van de Porsche Endurance Trophy Benelux, zoals de traditie het wil als onderdeel van het Belcar Endurance Championship. De eerste opdracht is er een van 125 minuten, de klassieke afstand in het Belgische uithoudingskampioenschap. Heel wat deelnemers kiezen alweer voor Porsche, niet in het minst vanwege de snelheid en betrouwbaarheid van het Duitse sportwagenmerk.
Porsche staat voor autosport. Afgelopen weekend won het Duitse merk zowat overal ter wereld, met zeges in onder meer het FIA WEC, het IMSA-kampioenschap en de Formula E en dit weekend start Porsche als medefavoriet in het Belcar Endurance Championship. Niet minder dan vijf Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – zullen vechten voor de zege in de eerste manche van de Porsche Endurance Trophy Benelux, maar ook voor de algemene zege in de opener van het Belcar Endurance Championship.

Gestage groei doorheen het seizoen

Belgium Racing Team - Porsche 992 GT3 Cup
Belgium Racing Team - Porsche 992 GT3 Cup
We zien een start van het seizoen met vijf exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 –, maar dat aantal zal de komende races alleen maar groeien om een hoogtepunt te kennen tijdens de 24 Hours of Zolder, eind augustus”, aldus Rudi Penders, Series Manager van de Porsche Endurance Trophy Benelux. “In augustus rekenen we op ongeveer een dubbel aantal wagens. We zien voor de première van het kampioenschap tot onze voldoening zowel de vaste waarden bij de teams, zoals Speedlover (Renmans-Meulders), Q1 Trackracing (Teunkens-Van Dierendonck) en Belgium Racing (Derdaele-Lauryssen), maar met MM Racing (Meurrens-Meurrens-Meurrens) en Roos Motorsport (Geussens-Yondem) staan er ook nieuwe namen op de startgrid. Dat onderlijnt nog maar eens in welke mate Porsche en in het bijzonder de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – gedegen wapens zijn voor de langere races. In de Porsche Endurance Trophy Benelux beschikt iedereen bovendien over hetzelfde materiaal en dus beslissen snelheid en strategie over de uitkomst. Wat betreft het Belcar Endurance Championship vormt de Porsche 911 de benchmark voor de BoP, dus ook daar beschikken de Porsche-teams in principe over de juiste troeven. Bovendien zien we bij de rijders een mooie mix van jong aanstormend talent, snelle routiniers en echte gentlemen drivers.

Cayman GT4 RS
Maar niet alleen in de klasse GTA van het Belcar Endurance Championship strijdt Porsche voor de zege, ook in de klasse GTB beschikt de Duitse constructeur met de nieuwe Porsche Cayman GT4 RS over een bijzonder goede optie. Tip Top Rent doet een beroep op de GT4-wagen van Porsche en Artur Peters, de regerende kampioen in de GT4-klasse van de Porsche Sprint Challenge Benelux, en Kenny Herremans gaan de uitdaging aan.

Het seizoen start op zaterdag met een vriije training tussen 9u45 en 10u30, terwijl de startorde wordt bepaald tijdens de kwalificaties van 13u45 tot 14u30. De race start, uiteraard op zondag, om 14u00 en eindigt om 16u05.

Persbericht Porsche Endurance Trophy Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 17 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons