van der Horst

Nieuwssprokkels halverwege de zomerstop

Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen
Vorig jaar kregen ze nog een zoon samen, en vorig weekend maakten ze het officieel door in het huwelijksbootje te stappen. Minttu Virtanen gaat nu door het leven als mevrouw Kimi Räikkönen. De voormalige wereldkampioen F1 voor Scuderia Ferrari en het 29-jarige lingeriemodel gaven mekaar het ja-woord in de Abdij van San Galgona, gelegen tussen de Toscaanse stadjes Chiusdino en Monticiano. Onder de gasten was ook baas Maurizio Arrivabene met zijn vrouw Stefania. Opvallend afwezige was teamgenoot Sebastian Vettel. Volgens geruchten zou de viervoudige wereldkampioen geen uitnodiging ontvangen hebben.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton heeft zich wederom in een slecht daglicht gesteld. Nadat de WK-leider foto's en filmpjes op sociale media plaatste van zijn bezoek aan het Mexicaanse Black Jaguar-White Tiger Foundation kreeg hij de wind van voor van Peta. De dierenrechtenorganisatie vond de geposte foto's en Snapchat-filmpjes, waarop te zien was hoe Hamilton met tijgers poseerde en hen ook aaide, 'nog dommer dan een aanrijding met Rosberg'. “Grote katten zien gebruikt worden voor fotomomenten promoot het idee dat wilde dieren er zijn voor het amusement van de mens”, aldus Elisa Allen, directrice bij Peta. “Ongevallen kunnen nu eenmaal gebeuren. Lewis zal geen wereldkampioen worden dit jaar indien hij een hand zou verliezen, of zijn vingers of een voet.”

Jenson Button
Jenson Button
Jenson Button verklaarde aan het Duitse Auto Bild dat hij de zomerstop ingaat met onduidelijkheid over zijn toekomst in de Formule 1. Gelinkt met een switch naar zijn eerste team, Williams, voor 2017 wil de voormalige wereldkampioen enkel in de F1 blijven indien hij terug kan vechten voor podiumplaatsen en zeges. De 36-jarige McLaren-rijder zei tevreden te zijn over de richting die de sport volgend jaar uit gaat met de nieuwe reglementen. “Ik weet niet wat volgend jaar zal brengen”, aldus Button. “De top drie teams van dit moment zullen komend seizoen ook wel vooraan terug te vinden zijn. En hopelijk McLaren-Honda ook, gezien onze ontwikkeling dit jaar en de getalenteerde mensen die we in het team hebben.” Of Stoffel Vandoorne Button's plaats overneemt valt nog steeds af te wachten.

Cyril Abiteboul - Renault
Cyril Abiteboul - Renault
Het team van Renault geeft toe dat het problemen heeft met het aanwerven van nieuw personeel. Dit omdat men denkt dat het Franse team gebrek heeft aan motivatie en geloof in hun kunnen. De renstal doet er alles aan om het personeelsaantal op te trekken van ongeveer 500 naar zo'n 590. "We doen er alles aan om mensen te overtuigen. Uiteraard zijn er die een contract hebben en als ze naar ons willen komen duurt het wel een tijdje om dat te regelen”, aldus directeur Cyril. Ook zijn er veel geruchten over een nakende komst van James Allison, die zopas Ferrari verliet. “We hebben veel respect voor James”, ging Abiteboul verder.”Ik wil niet dat mensen denken dat er niets is omdat we geen interesse hebben in hem of we hem niet waarderen. We waarderen hem enorm maar op dit moment concentreren we ons op de opbouw. Dat is onze eerste prioriteit.”

Foto's: Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op vrijdag 12 augustus 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons