van der Horst

Norbert Michelisz als leider naar Uruguayaanse El Pinar

El Pinar: Santiago Urrutia gaat Thed Björk vooraf
El Pinar: Santiago Urrutia gaat Thed Björk vooraf
Twee weken na de confrontatie in het Braziliaanse Interlagos slaan de deelnemers aan de Kumho FIA TCR World Tour en TCR South America opnieuw de handen in elkaar voor twee wedstrijden op de Autódromo Victor Borrat Fabini in El Pinar, zo'n 30 kilometer ten noordoosten van Montevideo, de hoofdstad van Uruguay.
  • Dreamdrive
Norbert Michelisz (BRC Hyundai Squadra Corse, Hyundai Elantra N) gaat mede dankzij zijn felbevochten zege met Ma Qing Hua in Race 2 in Interlagos nog steeds aan de leiding in de puntenstand. Esteban Guerrieri (GOAT Racing Honda) is Michelisz' naaste achtervolger na winst in de eerste Braziliaanse confrontatie, de Argentijn volgt op 15 punten van de kampioenschapsleider maar zeult 40 kg aan ballast mee aan boord van zijn Honda Civic tegenover 30kg voor Michelisz.

Nadat Santiago Urrutia in Mid Ohio werd gediskwalificeerd voor een vrijwillig contact met Guerrieri en Yann Ehrlacher in Interlagos in race 2 niet tot scoren kwam door schade opgelopen na een contact, is Thed Björk de best geklasseerde Cyan Racing-vertegenwoordiger. De Zweed prijkt op de derde plaats op 37 punten van de Hongaar en krijgt in Uruguay slechts 20kg succesballast mee. Mikel Azcona die in Interlagos met 40 extra kilogram zat opgezadeld, komt dit weekend net als BRC Hyundai N Squadra Corse-teamgenoot Néstor Girolami dan weer ballastvrij aan de start.

In El Pinar zijn alle ogen vanzelfsprekend gericht op local hero Urrutia die er vorig jaar de pole, snelste ronde en een zege in Race 1 liet optekenen. 'Santi' krijgt aan boord van zijn Lynk&Co 30 kilogram ballast mee.

In TCR Zuid-Amerika heeft Raphael Reis (W2 Pro GP, CUPRA Leon VZ) na Interlagos de leiding in het klassement voor één luttel punt  overgenomen van Juan Ángel Rosso (Paladini Racing, Toyota Corolla). 

Timing:

Zaterdag 3 augustus:
Free Practice 1, 09:00 (14:00 CEST)
Free Practice 2, 12:30 (17:30)
Qualifying, 15:05 (20:05 CEST) - LIVE streaming

Zondag 4 augustus:
Race 1, 10:10 (15:10 CEST) - LIVE streaming
Race 2, 15:25 (20:25 CEST) - LIVE streaming



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op vrijdag 2 augustus 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons