van der Horst

Nürburgring Endurance Series moet voor een tweede maal race schrappen

Frikadelli Racing Team - Ferrari 296 GT3
Frikadelli Racing Team - Ferrari 296 GT3
Het blijft rommelen op de Nordschleife. Terwijl de twee wedstrijden van de Nürburgring Langstrecken Series en de ADAC Qualifiers zeer goed verliepen, blijft de motor maar sputteren bij de Nürburgring Endurance Series. Voor een tweede keer op rij moest de serie zijn manche noodgedwongen schrappen. Ditmaal vanwege het feit dat maar liefst 80 marshals op vrijdag opstapten, waardoor men genoodzaakt was om het evenement af te gelasten.
Wat bedoeld was als een doorstart dit weekend, liep volledig mis en de Nürburgring Endurance Series blijft maar kampen met problemen. Na het tekort aan deelnemers tijdens het eerste weekend, werd men ditmaal geconfronteerd met het plotselinge vertrek van 80 marshals tijdens de testsessie op vrijdag. Met dit verlies aan veiligheidspersoneel kon de race niet veilig doorgaan.

NES-directeur Ralph-Gerald Schlüter uitte zijn teleurstelling over deze gebeurtenissen, zowel voor de fans als voor de teams. De deelnemerslijst was ook zeer dun. Slechts vijftien auto's stonden aan de start, waaronder zes GT3's van teams als Walkenhorst Motorsport, PROsport Racing, Dinamic GT en Herberth Motorsport. Dit was voor deze teams dan ook een gemiste kans om waardevolle data te verzamelen op de Nordschleife ter voorbereiding op de 24-uursrace.

Foto: Racing International Photography/Günther Kortmann



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 3 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NES 2.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons