van der Horst

Nürburgring Endurance Series schrapt alle overige races in 2024, mikt op terugkeer in 2025

Falken Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Falken Motorsport - Porsche 911 GT3-R
De opschudding rondom de Nürburgring-Nordschleife kampioenschappen heeft veel discussies veroorzaakt, maar voor dit jaar komt daar voorlopig een einde aan. De nieuw opgerichte Nürburgring Endurance Series heeft besloten om de resterende races van dit jaar niet meer te organiseren. Deze beslissing volgt op het schrappen van de eerste wedstrijden om diverse redenen. Men laat wel weten dat men richt op een herstart in 2025.
Het debuut van de Nürburgring Endurance Series verliep allesbehalve vlekkeloos. Na het schrappen van de eerste wedstrijd wegens te weinig inschrijvingen en ook van de tweede nu vanwege het plotselinge vertrek van 88 ontevreden marshals, heeft de organisatie besloten om de rest van het seizoen te annuleren. In een opvallende mededeling heeft men echter aangekondigd dat er dit jaar nog aandacht zal worden besteed aan het trainen van "neutrale" marshals, met het oog op een herstart volgend jaar.

Ondertussen heeft de Nürburgring-holding de resterende data aangeboden aan de VLN/NLS, zoals eerder door de rechtbank was aangegeven. Tot nu toe is er echter geen reactie van hun kant gekomen. De VLN/NLS heeft zich de laatste maanden meer verbonden met de ADAC, waardoor de kwalificatieraces voor de 24 uur ook golden voor het NLS kampioenschap. Wat betreft 2025, zullen er voorlopig nog twee kampioenschappen op de planning staan, aldus het persbericht van de NES, naar verwachting bevestigd door het regionaal hooggerechtshof in Koblenz. Het blijft dus afwachten hoe deze saga zich verder zal ontvouwen.

Foto: Racing International Photography/Günter Kortmann



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 17 mei 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons