van der Horst

Omloop: Enzo Ide rijdt naar top 10 in eerste deelname aan Belgian Rally Championship

Enzo Ide en Pieter Tsjoen hebben na een quasi foutloze wedstrijd de 64ste Omloop van Vlaanderen, de oudste rally op de nationale kalender als negende beëindigd. Voor Enzo Ide was het de eerste deelname aan een wedstrijd van het Belgian Rally Championship en de West-Vlaming gaf duidelijk blijk van progressie en snelheid. In de Toyota GR Yaris Rally2 van het rallyteam van Pieter Tsjoen reed Ide achtmaal naar een notering in de top tien en een zevende chrono was het beste resultaat van de dag.
“Ik ben tevreden”, vertelde de voormalige Europees kampioen GT na de wedstrijd in Roeselare. “Met een relatief beperkte voorbereiding en met erg weinig ervaring, hadden we ons niets anders voorgenomen dan te leren en kilometers af te malen. De uitstekende coaching van Pieter Tsjoen, mijn co voor de gelegenheid, heeft er bovendien toe geleid dat we proef na proef snelheid wonnen, met een prima laatste lus, in moeilijke en natte omstandigheden, als kers op de taart. Heel de rally lang heb ik één klein foutje gemaakt en dat was dan nog omdat er een bord, dat als referentiepunt diende, verdwenen was… (lacht). Maar ik heb enorm veel geleerd, doch als er een ding is dat ik zeker weet, dan is het wel dat ik nog een hele weg heb af te leggen. Rally is volledig verschillend van circuitracerij en rallycross, maar ik ben bijzonder gemotiveerd om de komende maanden en zelfs jaren te werken aan dat parcours. Ik heb genoten van de wedstrijd in Roeselare, een wedstrijd die je echt niet als makkelijk kan omschrijven.”

Na de eerste lus op vrijdag gingen Enzo Ide en Pieter Tsjoen rusten met een twaalfde plaats, maar in de loop van de tweede wedstrijddag, op zaterdag, schoof het duo plaats na plaats op tot de negende stek, met in de tweede helft van de rally een reeks van chrono’s in de top tien.

“Ik kreeg echt goede instructies van Pieter, waarbij het verschil per kilometer met de toppers stelselmatig verkleinde. Neem van mij aan dat er vooraan overigens stevig gereden is. Ook de Toyota was prima afgesteld en het team van Pieter Tsjoen heeft perfect zijn werk gedaan. Waarvoor mijn dank.” 

Toekomst

Enzo Ide wil zijn leerproces in de rallysport verderzetten en dit jaar staan er nog enkele wedstrijden op het programma.

“Voorlopig staat de Rally van Valais als eerste op de kalender, maar ik ga het programma samen met Pieter verder bekijken. Ons land telt heel wat mooie wedstrijden, op bovendien erg diverse parcours. Kijk naar de twee resterende manches van het Belgian Rally Championship, de East Belgian Rally en de Spa Rally, die erg verschillend zijn, maar beide bijzonder uitdagend. Misschien is er een optie om ook daar aanwezig te zijn, maar daar heb ik nu nog geen besluit rond genomen.”

Persbericht Enzo Ide



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 8 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons