van der Horst

Perfecte score voor August Therbo in Dijon, Romain Damiani kampioen van de Trophée Mitjet Nord Europe.

Trophée Mitjet Nord Europe @ Dijon
Trophée Mitjet Nord Europe @ Dijon
De inzet was hoog op het circuit van Dijon-Prenois. De laatste manche van de Trophée Mitjet Nord Europe en de voorlaatste meeting van de Trophée Mitjet France beloofde dan ook heel veel spanning.
  • Hamofa Performance
De races op het circuit in Bourgogne losten de verwachtingen in: de titelstrijd werd beslist na een felle en bewogen strijd.
 
Vier op een rij voor August Therbo; Romain Damiani houdt twee punten over voor de titel
 
Romain Damiani (GTDRIVE Racing Team) trok naar Dijon met 16 punten voorsprong op August Therbo (MV2S Racing), zowel in het Franse als het Noord-Europese kampioenschap. Dijon was het slotweekend voor de laatstgenoemde titelstrijd, en tot de laatste seconde van de laatste wedstrijd bleef de spanning behouden.
 
August Therbo - MV2S Racing
August Therbo - MV2S Racing
Door vier keer te winnen wist August Therbo de spanning tot het eind te behouden, tegenover een kampioenschapsleider die puntengewijs zijn slechtste weekend beleefde. Toch werd Romain Damiani tot kampioen 2024 in de Trophée Mitjet Nord Europe gekroond. Dankzij zijn regelmaat, met vijf overwinningen en 12 andere podiumplaatsen, hield hij twee punten voorsprong over op zijn jonge Deense concurrent. Therbo veroverde wel de Junior-titel.
 
“Globaal gezien was dit een heel positief seizoen, ondanks de ups en downs. Ik heb enkele foutjes gemaakt, zoals de remfout in de regen in Zolder, waardoor ik pas als vijfde finishte. In Zandvoort werd ik vier keer tweede, ondanks de snelheid van August Therbo, die er onverslaanbaar was. In Spa wist ik vier keer te winnen, maar door een overschrijding van de track limits moest ik er één inleveren”, vat Romain Damiani samen, die er wel degelijk rekening mee hield dat de titel hem nog zou kunnen ontsnappen. “Het was een heel close duel met August, zeker tijdens het lastige weekend in Dijon, waar motorproblemen roet in het eten dreigden te gooien. Ondanks alles werd ik in de vierde race nog tiende algemeen en vierde van de Europese rijders, waardoor ik kampioen werd. Nu richt ik me op mijn thuisraces in Le Castellet, waar ik ook de Franse titel wil veroveren.”
 
Xavier Bourlard
Xavier Bourlard
De Belg Xavier Bourlard, Gentleman bij uitstek, kan terugblikken op een heel mooi seizoen. De rijder van GTDRIVE Racing Team finisht vierde algemeen en verovert de Gentleman-titel voor Jérôme Thiel (Team Lucas) en Jean-Marc Bourgineau (GTDRIVE Racing Team).
 
Onhoudbare spanning voor de Trophée Mitjet France
 
De vijfde meeting van het Franse kampioenschap heeft de titelstrijd opnieuw helemaal aangewakkerd. Met zijn vier overwinningen in Dijon komt August Therbo opnieuw aan de leiding van de tussenstand, Romain Damiani volgt op drie punten.
 
Ook bij de Gentleman en voor de top 3 algemeen blijft het spannend. Génération Stunt-rijders Sébastien Seveau en Jérémy Lourenço deelden de zeges in de klasse.
 
Heel wat rijders wisten zich in de Bourgogne in de kijker te rijden. Zo zette Arnaud Malizia (AV Racing) zijn beste weekend neer, met twee podiumplaatsen algemeen, een vierde en een zesde plaats. In zijn thuisrace liet ook Kimi Merieux (MV2S Racing) van zich spreken, met een tweede plaats algemeen in de vierde race, en twee andere top 5-plaatsen, in wat pas zijn tweede weekend in de autoracerij was.
 
Verrijkende ervaring voor influencer Kaatsup
 
Na GP Explorer 2 kroop influencer Kaatsup - 1,7 miljoen volgers op TikTok – opnieuw achter het stuur van een racebolide, dankzij de uitnodiging van Mitjet International. De jongedame kon de Mitjet 2L aan de tand voelen, in een peloton vol ervaren rijders. “De auto lijkt sterk op een F4, hoewel ze iets trager en zwaarder is. Toch is het rijgedrag vergelijkbaar”, analyseert Kaatsup. “Het is moeilijk om je eerste stappen in een kampioenschap te zetten zonder de anderen te hinderen, vooral tijdens de kwalificaties en de race. De rijders voorin gaan echt heel snel. Ik reed meestal wat achteraan, maar ik heb me wel geamuseerd. De tweede race was lastiger dan de eerste, toen ik een duel met een andere rijder kon aangaan. Ik schoof achterstevoren en deze keer kon ik ze niet volgen, ze gingen echt veel te snel. Het was een fantastisch weekend.”
 
Nu is het uitkijken naar de ontknoping van de Trophée Mitjet France, de finale wordt van 4 tot 6 oktober op Circuit Paul Ricard afgewerkt.

Persbericht Trophée Mitjet Nord Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 18 september 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons