van der Horst

NASCAR Finals Zolder: Rovanperä en Norden op pole

Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
Kalle Rovanperä heeft in zijn RedAnt Racing Porsche 911 GT3 Cup de pole gepakt voor de voorlaatste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux 2025. Op Circuit Zolder hield de Fin zijn Nederlandse concurrenten Paul Meijer (Hans Wijs Motorsport) en Sacha Norden (JW Raceservice) achter zich. Laatstgenoemde mag de tweede manche wel vanaf pole starten, met naast zich Rovanperä en achter zich Meijer en Dirk Schouten (Q1 Trackracing).
Sacha Norden - JW Raceservice
Sacha Norden - JW Raceservice
Opvallend, de twee besttijden van Norden lagen bijzonder dicht bij elkaar. De op een na beste tijd van de Nederlander - die hem de pole in race 2 opleverde - was slechts 4 duizendste langzamer dan zijn snelste chrono. Domas Raudonis (GP Elite) was tweemaal beste rookie in Zolder. Jani Käkelä (39 Racing) start als eerste ProAm in race 1, terwijl Ziad Geris zijn PG Motorsport-bolide naar de pole stuurde in die categorie voor race 2. De eerste manche van het finaleweekend van de Porsche Carrera Cup Benelux start later vandaag, om klokslag 16u. De allerlaatste sprint van het seizoen start morgen, zondag, om 12u25.

--- Uitslag kwalificaties Porsche Carrera Cup Benelux American Festival 2024 (pdf) ---

Foto's: Gert Starckx



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 12 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons