van der Horst

Porsche Endurance Trophy Benelux trekt naar Frankrijk voor de vijfde afspraak van het seizoen 2024

Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup
Dit weekend staat de Porsche Endurance Trophy Benelux voor de op één laatste afspraak van het seizoen en daarvoor trekken de deelnemers en hun teams richting het onbekende, maar mooie circuit van l’Anneau du Rhin in de Franse Elzas, op een steenworp ten zuiden van Colmar. Het wordt een belangrijke afspraak, waar mogelijk al over de titel kan beslist worden. Jan Lauryssen en Dylan Derdaele reden tot dusver een zeer sterk seizoen, met twee zeges en een mooie ereplaats tijdens de 24 Hours of Zolder. Maar opgepast, de concurrentie is aanwezig en zal zeker geen cadeaus uitdelen.
Vooreerst een belangrijke wijziging voor de traditionele verplaatsing naar het buitenland. Op het circuit l’Anneau du Rhin staat technisch een race van drie uur geprogrammeerd, maar die zal in drie delen van één uur verreden worden, als onderdeel, zoals steeds van het Belcar Endurance Championship, het Belgische nationale uithoudingskampioenschap. De reden voor de wijziging ligt in de mindere kosten voor de teams.

Concreet wordt er dus driemaal een uur geracet, maar met slechts één klassement op zondagavond. Voor de berekening van de punten voor het algemeen klassement en het klassement per klasse worden de resultaten van de drie heats bij elkaar opgeteld. Alleen volledig afgelegde ronden in heats 1 en 2 en het eindresultaat van heat 3 worden meegerekend. De totale punten zijn uiteraard die van een normale wedstrijd van de Porsche Endurance Trophy Benelux.

YDM-Racing - Porsche 992 GT3 Cup
YDM-Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Sportief gezien gaat de strijd om de zege tussen drie snelle Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 -, met name die van Belgium Racing, met Jan Lauryssen en Dylan Derdaele, een exemplaar van Q1 Trackracing voor Nicolas Vandierendonck en de leider in de Porsche Carrera Cup Benelux, Dirk Schouten en last but not least, de jonge équipe YDM-Racing, met achter het stuur van de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – de tandem Yondem-Geussens.

Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Vergeten we ook niet dat Tip Top by NGT mits een score in Frankrijk de nationale titel in GTB kan binnenhalen. Arthur Peters en Kenny Herremans weten dus wat hen te doen staat!

De actie start vrijdag om 16u00 met een vrije training van een uur, gevolgd op zaterdagochtend om 9u10 door de kwalificatiesessie. De drie heats zijn voor zondag, met starts om 11u00, 14u15 en 16u40.

Persbericht Porsche Endurance Trophy Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 19 september 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons