van der Horst

Porsche Sprint Challenge Benelux start deze week op Circuit Zandvoort

Porsche Sprint Challenge Benelux 2023
Porsche Sprint Challenge Benelux 2023
Met een testdag op woensdag 29 mei en een eerste racemeeting op donderdag 30 mei, start deze week de Porsche Sprint Challenge Benelux 2024. De competitie voor diverse types racewagens van het legendarische Duitse sportwagenmerk, kenmerkt zich door een compact format dat onder meer op gentlemen drivers gericht is. De Porsche Sprint Challenge Benelux vormt de perfecte opstap voor gentlemen drivers die uit de trackdays van Porsche of elders komen, om hun eerste stappen in de autosport te zetten, maar uiteraard zijn ook de ervaren routiniers en het jonge talent van harte welkom. De start van het seizoen vindt op Circuit Zandvoort plaats en het seizoen loopt verder via Circuit Zolder, Assen, Spa-Francorchamps en nogmaals Circuit Zandvoort naar de finale van het seizoen 2024.
  • 24 Hours of Zolder
Seriesmanager Lars Plato staat voor het begin van het seizoen van de Porsche Sprint Challenge Benelux, “een serie die aan bekendheid wint, maar naar mijn gevoelen nog niet de aandacht krijgt die ze verdient. Wij bieden een zeer mooi platform aan, zeker voor de gentlemen drivers, al mogen jonge rijders uiteraard ook altijd hun eerste stappen in onze competitie zetten en zijn ervaren routiniers ook welkom. Misschien is het daarom goed om de basis van onze competitie nog eens uit de doeken te doen.
 
De Porsche Sprint Challenge Benelux telt vijf racedagen, op vijf verschillende circuits in de Benelux, met alle actie op één weekdag. Elke afspraak telt één vrije training van 60 minuten, twee aansluitende kwalificatiesessies van vijftien minuten en twee races van dertig minuten. “Dat laat de racende ondernemers toe om een racemeeting op één dag af te werken, waardoor de hele competitie dit seizoen maar vijf dagen omvat.” 

In de Porsche Sprint Challenge Benelux zijn diverse Porsche-modellen welkom, gaande van de Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 -, over de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 -, tot de nagelnieuwe Porsche Cayman GT4 RS.
 
Porsche Sprint Challenge Benelux
Porsche Sprint Challenge Benelux
“Daarom zijn er in de competitie ook diverse klassen, met de algemene klassering, de klasse 992, de klasse 992 AM, de klasse 991, de klasse GT4 RS en de klasse GT4 RS AM. Op die manier kan iedereen in zijn categorie vechten, naast de strijd om de algemene zege natuurlijk. We laten ook het gebruik van het ABS toe, waardoor de stap van de trackdays naar de competitie zo vlot mogelijk verloopt. Wij willen bij uitstek een laagdrempelige competitie zijn, waar iedereen zonder problemen kan instromen. Daarom is er naast de vaste deelnemers, ook altijd de mogelijkheid om voor één of enkele races in te stappen en zo kennis met de autosport te maken.”

Het startveld van de openingswedstrijd op Circuit Zandvoort, biedt een mooie mix tussen de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en de nieuwe Porsche Cayman GT4 RS, “terwijl we later dit seizoen ook nog exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 – aan de start zien verschijnen. Het is absoluut niet zo dat de competitie om één type wagen draait, in de Porsche Sprint Challenge Benelux kan iedereen met zijn of haar Porsche op eigen ritme de competitie aangaan.
 
Afspraak dus op donderdag 30 mei voor de eerste meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux, waarna de competitie eind juni op Circuit Zolder halthoudt.

Persbericht Porsche Sprint Challenge Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op dinsdag 28 mei 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons