van der Horst

Porsche Supercup: Monza: Alessandro Ghiretti wint - Larry ten Voorde kampioen

Larry ten Voorde en Alessandro Ghiretti
Larry ten Voorde en Alessandro Ghiretti
Tijdens de finale van de Porsche Mobil 1 Supercup in Monza greep Alessandro Ghiretti van Schumacher CLRT de overwinning. De Fransman nam halverwege de race de leiding en hield zijn teamgenoot Larry ten Voorde achter zich. Hoewel ten Voorde genoegen moest nemen met de tweede plaats, was dit voldoende om zijn derde kampioenstitel in de Porsche Mobil 1 Supercup veilig te stellen. Bovendien bezorgde hij het team Schumacher CLRT ook hun eerste teamtitel, waarmee het seizoen voor zowel ten Voorde als zijn team succesvol werd afgesloten.
Start 2024 Porsche Mobil 1 Supercup Monza
Start 2024 Porsche Mobil 1 Supercup Monza
Robert de Haan (BWT Lechner Racing) begon de finale van de Porsche Mobil 1 Supercup vanaf poleposition, maar kon deze positie niet behouden. Al snel zagen zijn landgenoten Larry ten Voorde en Alessandro Ghiretti hem passeren, waarna hij terugzakte naar een uiteindelijke zevende plaats. Halverwege de race nam Ghiretti de leiding over van Ten Voorde en de Nederlander had geen weerwoord tegen de snelheid van de jonge Porsche Junior. Voor Ten Voorde was de tweede plek echter ruim voldoende om zijn derde Supercup-titel in vijf jaar tijd veilig te stellen, waarmee hij nu de meest succesvolle Europeaan is in de geschiedenis van de Porsche Cup-races. Bovendien maakt hij kans om dit seizoen nog twee extra titels aan zijn indrukwekkende palmares toe te voegen.

Robert de Haan - BWT Lechner Racing
Robert de Haan - BWT Lechner Racing
Harry King (BWT Lechner Racing) eindigde als derde achter Ghiretti en Ten Voorde. Ondanks dat hij nog kans maakte op de titel, had King een overwinning nodig om zijn titelhoop levend te houden, maar dat lukte niet. Hij eindigde als tweede in het kampioenschap. Voor Robert de Haan eindigde het seizoen echter positief, ondanks zijn tegenvallende resultaat in de finale. De Nederlander veroverde de Rookietitel nadat zijn belangrijkste concurrent, Kas Haverkort (Uniserver by Team GP Elite), betrokken raakte bij een crash in de laatste meters van de race.

Foto's: Porsche AG



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons