van der Horst

Prototype Cup Germany: Lausitzring: een goed leerweekend voor Maxim Dirickx

Gebhardt Motorsport - Duqueine M30-D08 Nissan
Gebhardt Motorsport - Duqueine M30-D08 Nissan
Naast de DTM kwam ook de Prototype Cup Germany in actie op de Lausitzring. Overigens kregen zij drie wedstrijden voor de kiezen, als compensatie voor de wedstrijden van Spa-Francorchamps die geschrapt werden. Hierdoor kreeg Maxim Dirickx eindelijk zijn racedebuut in de klasse met de Gebhardt Motorsport Duqueine. Het werd een goed leerweekend voor de jongeman uit het Antwerpse, zo eindigde Dirickx met Sven Barth respectievelijk als zevende, zesde en vijfde
Gebhardt Motorsport - Duqueine M30-D08 Nissan
Gebhardt Motorsport - Duqueine M30-D08 Nissan
Het werd een gestage klim naar boven afgelopen weekend op de Lausitzring voor Dirickx. Bij de kwalificaties waren zij meer in de middenmoot te vinden, maar vanaf dan werd het een gestaag leerproces. De eerste wedstrijd eindigde het Belgisch-Duitse duo op de zevende plaats, nadat Barth een spin maakte bij een inhaalmanoeuvre en zij de achterstand niet meer konden goedmaken. De tweede race kende eveneens met een minpunt. Zo kwam Dirickx in aanvaring met de AF2 Motorsport Ligier van Jaime Guzman, waarvoor onze landgenoot een drive through penalty kreeg. Toch wisten hij en Barth nog de zesde plaats te verzekeren. Tot slot in de laatste wedstrijd konden zij weer een trede hoger opschuiven naar plaats vijf.

De overwinningen werden verdeeld tussen twee wagens. De zusterwagen bij Gebhardt Motorsport met Valentino Catalano en Markus Pommer, pakte de eerste overwinning mee, terwijl Torsten Kratz en Danny Soufi in de Konrad Motorsport Ligier de overige twee wedstrijden achter hun naam schreven. De volgende wedstrijd die op het programma staat gaat door in Zandvoort, tijdens de Zandvoort Summer Trophy op 13 en 14 juli.

Foto's: Prototype Cup Germany



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 28 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons