van der Horst

Q1 Trackracing blijft sportief gefrustreerd achter na beenharde editie van de 24 Hours of Zolder

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Q1 Trackracing trok met terechte ambitie na een sterke voorbereiding richting de 46ste editie van de 24 Hours of Zolder. Met twee Porsche 911 GT3 Cup mocht het team zonder twijfel aanspraak op een sterk resultaat maken, echter een noodlottige aanrijding op zaterdagavond maakte een einde aan de winstkansen van de #56, terwijl de #55 net achter de topfavorieten als beste Porsche zonder professionele rijders over de meet kwam, wat perfect als een symbolische zege kan beschouwd worden. De focus van Q1 Trackracing verschuift nu naar de Porsche Carrera Cup Benelux en de GT Cup Europe, waarin het team voluit voor de titels zal gaan. De eerste afspraak is op 13, 14 en 15 september voor de voorlaatste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux op de Oostenrijkse Red Bull Ring.
Het verhaal van het weekend van de 46ste editie van de 24 Hours of Zolder is er één van een succesvol sportevenement met 33 000 toeschouwers en een volle startgrid met grote namen uit de Belgische en internationale autosport. Tijdens de chronoritten en kwalificaties verliep alles vlot voor de troepen van Edgar Terium en Nicolas Vandierendonck, waarna de superpole de startorde zou bepalen.
 
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Dirk Schouten zette de #56, die hij met Xavier Maassen, Lars Zaenen, Nicolas Saelens, Florian Latorre deelde, op de vijfde startplaats, op amper een halve seconde van de polepositie. Jan Ooms klom voor dezelfde oefening in de #55 en stuurde de Porsche naar een negende stek, in een wagen die hij deelde met Filip Teunkens, Vlad Raducanu, Glenn Paenen en Nicolas Vandierendonck.
 
Een virtuele zege in de AM-klasse
 
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Dat waren prima uitgangsposities voor een lange en strategische race, waarin de startplaatsen eigenlijk van relatief weinig belang zijn”, aldus Nicolas Vandierendonck. “De aanvangsfase van de wedstrijd verliep vervolgens zoals vooropgezet, waarbij we met de #56 Porsche ook een tijdje de leiding in handen hadden, tot dat ongeval van Florian roet in het eten gooide. Noem het op de verkeerde plek, op het verkeerde moment, in de verkeerde omstandigheden zijn… De wagen was te hard beschadigd om de strijd verder te zetten, wat een immense ontgoocheling voor het hele team was en ik heb nu het gevoel dat gezien het wedstrijdverloop we gerust mogen zeggen dat het een gemiste kans was.
 
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Anderzijds reed de #55 een perfecte wedstrijd, die op een knappe zesde plaats algemeen eindigde, als beste van de teams zonder professionele rijders. In sommige andere competities is er een AM-klasse en wel die hebben we met de #55 gewonnen, zo zie ik dat. We hadden de rijders van de #55 gevraagd om conservatief te rijden, geen straffen op te lopen, geen fouten te maken en van de curbs af te blijven en zij hebben dat perfect gedaan, met dit mooie resultaat als gevolg. Chapeau!”
 
De volgende afspraak voor Q1 Trackracing is de vijfde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux, op 13, 14 en 15 augustus in Oostenrijk op de Red Bull Ring, waar Dirk Schouten zijn leidersplaats in het kampioenschap verdedigt.

Persbericht Q1 Trackracing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 27 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons