van der Horst

Rally: Loeb als vanouds, Munster en Rensonnet tonen zich

Sébastien Loeb - Skoda Fabia Rally2
Sébastien Loeb - Skoda Fabia Rally2
Het was een ontzettend druk rallyweekend. Terwijl iedereen keek naar Dinant, voor de Rallye des Ardennes, lieten de Belgen zich elders in Europa opmerken. In een uithoek van Europa toonde Sébastien Loeb zich dan weer, door de Rally van de Azoren te winnen.
In Frankrijk werd het onverhardkampioenschap afgetrapt met heel wat Belgen aan de start. Charles Munster reed naar een vijfde stek algemeen, weliswaar op ruim vijf minuten van de onvermijdelijke "Jybé" Franceschi. Oud-kampioen Dominique Bruyneel reed naar een zestiende stek algemeen met een Ford Fiesta Rally3, waarmee hij tweede werd in de klasse. Davy Vanneste kende niet de regelmatigste wedstrijd maar zag wel de finish, als 61ste algemeen. Vanneste startte er met een Renault Clio Rally5.

Bij de historics reed Francis Heyse naar het podium in een Porsche 911, met Jasper Vermeulen, de nieuwe co-rijder van Vincent Verschueren, naast zich.

In Kroatië reed Tom Rensonnet zich in de kijker. In de Karlovic Rally eindigde hij achtste algemeen, en tweede in de klasse in de Fiesta Rally3. De winst ging daar naar Nikolay Gryazin die vlot de maat nam van Gus Greensmith.

In een uithoekje van Europa, op de Portugese eilanden van de Azoren, toonde ene Sébastien Loeb (Skoda) zich dan weer. De Franse recordkampioen reed voor het eerste in een Skoda Fabia Rally2, pas zijn tweede rally in een "R5", maar hij nam wel de maat van Andreas Mikkelsen en Nil Solans. De rally maakte deel uit van de Tour European Rally-serie dat inmiddels aan de derde manche toe was. Loeb leidt ook het kampioenschap, samen met Pépé Solans.

Foto: Rally Açores



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op maandag 3 april 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons