van der Horst

Red Bull Ring: Naël en Wharton pakken elks een zege

James Wharton
James Wharton
Het Formula Regional Europan Championship by Alpine kwam dit weekend in actie op de Red Bull Ring. De op twee na laatste afspraak van het seizoen bracht de zege voor James Wharton en Theo Noël terwijl de top twee van het kampioenschap het liet afweten.
  • De Swert Opticiens
Race 1 - Red Bull Ring
Race 1 - Red Bull Ring
Zaterdagochtend vond met de kwalificatie voor race één een eerste krachtmeting van het weekend plaats. Australiër James Wharton rondde de Red Bull Ring als snelste en pakte zijn derde poleposition van het seizoen. De Prema Racing piloot trok daarmee de sterke lijn door, na afgelopen weekend twee derde plaatsen te hebben behaald in Imola. 
Ook in de eerste race van het weekend, later op zaterdag, was Wharton te beste. Hij reed van start tot finish aan de leiding en weerstond in de laatste bochten aan de druk van Evan Giltaire, die sterk naar voren kwam na als twaalfde te zijn gestart. Zijn teammaat Alessandro Giutsi pakte de derde plaats. 

Het noodweer dat het Oosten van Europa en dus ook Oostenrijk momenteel teistert hield ook vandaag huis op de Red Bull Ring. De natte en verraderlijke omstandigheden brachten een onverwachte snelste man in de kwalificaties. Noah Stromsted pakte er zijn eerste pole in het FRECA kampioenschap. De Deen kwam bij de start van de race ook het beste weg maar moest al snel Theo Naël voor zich dulden. Naël reed een solide race en pakte zijn eerste zege, de eerste ook voor Sainteloc Racing in het FRECA kampioenschap. Stromsted werd tweede, Brando Badoer derde. 

Het werd niet het weekend van de top twee van het kampioenschap. Zowel Rafael Camara als Tuukka Taponen kenden een alles behalve vlekkenloos weekend maar de puntjes van de achtste plaats in race twee doen Camara toch weer wat uitlopen. De Fin slaagt er niet in de kloof op kampioenschapsleider Camara te dichten en lijkt dat voorlopig vooral aan zichzelf te hebben te danken. 

In het laatste weekend van september wacht de deelnemers de voorlaatste afspraak van het seizoen, in Barcelona. 

Foto's: FRECA



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zondag 15 september 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons