Red Bull Ring: Q1 Trackracing blijft met Dirk Schouten aan de leiding van de Porsche Carrera Cup .

Dirk Schouten - Q1 Trackracing
De Porsche Carrera Cup Benelux was in Oostenrijk aan de voorlaatste meeting van het seizoen toe, met uiteraard twee sprintraces van dertig minuten en één ronde op het menu. Q1 Trackracing trok naar Oostenrijk met Dirk Schouten als leider in het kampioenschap bij de rijders, maar ook als aanvoerder in de puntenstand bij de teams en na het weekend is het verschil met de dichtste achtervolgers alleen maar groter geworden. Er rest het team van Dirk Schouten, Niels Langeveld en Valters Zviedris in de drie Porsche 992 GT3 Cup van de Limburgse formatie nu nog één afspraak, de finale op 11, 12 en 13 oktober op Circuit Zolder. Het worden zonder meer spannende weken!
Oostenrijk was de plaats van afspraak voor de vijfde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux en het werd allesbehalve een eenvoudig weekend, want de weergoden speelden de teams in de Porsche-paddock werkelijk parten, met hevige regen tijdens de testen en vrije trainingen, een droge kwalificatie, een doorregende eerste wedstrijd op zaterdag en een tweede race met start op een nat asfalt, asfalt dat doorheen de race opdroogde. Het Oostenrijkse weekend werd een stevig vraagstuk voor rijders en ingenieurs.

Dat klopt”, bevestigt teammanager Nicolas Vandierendonck. “Het was zeker geen makkelijk weekend, maar onze gedachten gaan ook uit naar alle mensen hier in Oostenrijk voor wie het noodweer voor veel ellende heeft gezorgd. Dan viel onze opdracht al bij al nog mee.”

De opdracht in Oostenrijk was drieledig, met name het verdedigen van de leidersplaats in het kampioenschap van Dirk Schouten, het verstevigen van de eerste plaats bij de teams en het leerproces van Valters Zviedris bij de rookies verderzetten.

Valters Zviedris - Q1 Trackracing
En dat is gelukt”, weet ook Edgar Terium, de teameigenaar van Q1 Trackracing. “In de eerste plaats heeft Dirk een fantastisch weekend afgewerkt, ondanks de enorme druk die er op zijn schouders rust. In de eerste race, in werkelijk zeer natte omstandigheden, reed hij een uiterst verstandige race. Hij liet de rijders die niet meer in het kampioenschap meespelen, hun ding doen en hij finishte voor zijn rechtstreekse concurrenten op de vierde plaats algemeen. Doordat de race, terecht, vroegtijdig werd afgevlagd, kregen de rijders evenwel maar halve punten. Ook Niels Langeveld reed een erg sterke wedstrijd, met een tweede plek aan de finish, wat betekende dat we ook veel punten in de teamscore behaalden. Niels was de enige die de tweevoudige wereldkampioen rally, Kalle Rovanperä, kon volgen en hij finishte op amper één seconde. Valters Zviedris tot slot scoorde een mooie top vijf bij de rookies.”

Heel andere gegevens op zondag

Met een opdrogende, maar koude piste, vormde de race op zondag een heel andere opdracht en die werkte Dirk Schouten weer perfect af. De Nederlander werd tweede, reed een zeer intelligente wedstrijd en scoorde zo opnieuw heel wat belangrijke punten in de titelstrijd. Hij leidt nu met een stevige bonus op zijn dichtste achtervolgers. Voor Niels Langeveld en Valters Zviedris werd het meer complexe race, die buiten de top 10 eindigde.

Afspraak nu op 11, 12 en 13 oktober op Circuit Zolder voor de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux!