van der Horst

Robert Kubica test DTM Mercedes AMG C-Coupé in Valencia

Robert Kubica
Robert Kubica
Net geen twee jaar na zijn verschrikkelijk ongeval in de Italiaanse Rally van Andorra neemt de carrière van Robert Kubica mogelijk een nieuwe, onverhoopte wending. Zoals eerder gemeld gaat de 28-jarige Pool donderdag testen op het Circuit Ricardo Tormo nabij Valencia. Kubica krijgt er van Mercedes de kans om de DTM Mercedes AMG C-Coupé aan de tand te voelen en zijn terugkeer in een racecockpit na diens lange afwezigheid te evalueren.
In de aanloop naar deze test bereidde Kubica zich de voorbije maanden voor in verschillende nationale rally's, maar in Valencia is het 'em ernst.

Kubica maakte reeds bij de start van zijn carrière deel uit van de Mercedes-Benz-familie; in 2004 nam hij met een Dallara-Mercedes gerund door Mücke Motorsport deel aan de F3 Euro Series en lukte toen drie podiums, annex 53 punten. Dat zelfde jaar eindigde hij tevens tweede in de F3 GP van Macau.

Toen hij door zijn ongeval tot een lange revalidatie werd gedwongen stond de F1-teller op 76 GP's. Kubica debuteerde in 2006 voor Sauber F1 waarvoor hij tot en met 2009 racete. Zijn eerste en enige zege boekte hij in 2008 in de Canadese Grand Prix, dezelfde omloop waar hij een jaar eerder spectaculair was gecrasht. In 2010 stapte de snelle Pool over naar Renault F1.

"Ik ben erg blij met de mogelijkheid die Mercedes me biedt om opnieuw te wennen aan een heuse racewagen met heel wat neerwaartse druk en dat op een permanente omloop en in testomstandigheden. Het is koffiedik kijken wat het impact van deze ene test op mijn carrière kan zijn. Ik kijk uit naar morgen maar we zien wel wat er daarna gebeurt". aldus Kubica.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 23 januari 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons