van der Horst

Sardinië: Tänak wint met ultieme lenderuk

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak heeft de rally van Sardinië op zijn naam geschreven. Dat is de zesde manche van het WRC. De Est haalde het na een onwaarschijnlijke slotproef. Neuville redt de meubelen na een sterke zondagetappe.
  • Hamofa Performance
Twee tienden. Dat is het minieme verschil aan de finish tussen Ott Tänak (Hyundai) en Sébastien Ogier (Toyota). De Fransman leek te gaan winnen maar hij reed in de laatste hectometers van slotproef lek en kwam zo een schamele 2 tienden te kort om alleen recordwinnaar te worden op het Italiaanse eiland.

Dani Sordo (Hyundai) pakt met een derde plaats opnieuw veel punten voor het merkenkampioenschap. Elfyn Evans (Toyota) eindigde als vierde. Gregoire Munster (Ford) haalt met een vijfde stek zijn beste plaats ooit voor M-Sport.

Na de opgave van Thierry Neuville (Hyundai) gisteren, pakte de Belg zondag wel alle punten die mogelijk waren mee, waarmee hij leider blijft. Hij ziet wel Ott Tänak dichter komen. De Belg telt nu 122 punten. Dat zijn er nog altijd achttien meer dan Elfyn Evans die Tänak naast zich krijgt in de WK-tussenstad.

Sami Pajari haalt het in Rally2. De Fin eindigde zelfs zesde algemeen. Yohan Rossel eindigde tweede op een halve minuut. Spanjaard Jan Solans vervolledigt het podium.

De volgende manche is de rally van Polen, eind juni.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 2 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons