van der Horst

Sezoens: Potty en Reynvoet met beste start

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Na vier van de twaalf proeven in de Sezoensrally staat regerend kampioen Maxime Potty aan de leiding. Hij heeft een kleine bonus op Niels Reynvoet. De Sezoensrally is de derde manche van het BRC.
Niels Reynvoet (Citroën) etaleerde meteen zijn hoogvorm en pakte de eerste besttijd van de dag. Andere protagonisten lieten meteen een steekje vallen. Cédric Cherain (Hyundai) begon zijn dag met enkele foutjes en verloor meteen een kwartminuut.

Potty haalde daarna uit op de tweede proef en pakte de koppositie die hij tot de lunch verdedigde. Hij heeft een seconde voorsprong op Reynvoet. Jos Verstappen (Skoda) is derde op 12.3 seconden, maar de Nederlander is zeker in staat om het tempo na de middag op te drijven.

Daarachter gaapt al een flink gat. Bastien Rouard (Hyundai) is vierde op bijna een halve minuut, gevolgd door Cherain. Charles Munster (Hyundai) is zesde op driekwartminuut van de leider.

Bij de GT's houdt Patrick Snijers voorlopig spektakelman Gunther Monnens vakkundig af. Bij de Juniors is Lander Depotter enigszins verrassend de leider. Hij gaat Jonas Dewilde en Tom Heindrichs voor. Dat is ook de top drie in de Stellantis Cup. In de M-Cup is Philip Lommers riant leider.

In de Clio Cup leidt de Nederlander Nard Ippen voor Thijs Meirlevede die zijn debuut maakt in de Cup.

Na de middag wordt de lus van vier proeven nog twee keer afgewerkt.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 18 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoensrally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons