van der Horst

Spa 500: AlManar Racing by GetSpeed dominant - Comtoyou Racing mee op het podium

AlManar Racing by Getspeed - Mercedes-AMG GT3 Evo
AlManar Racing by Getspeed - Mercedes-AMG GT3 Evo
De International GT Open Spa 500 werd met overmacht gewonnen door AlManar Racing by GetSpeed. Al Faisal Al Zubair nam de leiding in de eerste ronde en samen met Mikaël Grenier wisten zij die zonder problemen vast te houden. Alessio Deledda en Jordan Pepper piloteerden de Oregon Team Lamborghini naar de tweede plaats, terwijl Matisse Lismont en Lorens Lecertua een mooie derde plaats behaalden met de Comtoyou Racing Aston Martin. Geen geluk voor Alessio Picariello, die tien minuten voor het einde van de race een zekere overwinning in rook zag opgaan.
Olimp Racing - Ferrari 296 GT3
Olimp Racing - Ferrari 296 GT3
De wedstrijd was bijna een perfecte race. Hoewel de Pro's en de Am's geregeld door elkaar reden, was er slechts één safety car nodig, veroorzaakt door een spin van de Olimp Racing Ferrari. Gelukkig kon deze na het incident zijn weg vervolgen. Vooraan was er echter geen houden aan voor de AlManar Racing by GetSpeed Mercedes. Al Faisal Al Zubair en Mikaël Grenier reden continu aan de leiding en sloegen zelfs na de herstart van de safety car snel een groot gat naar de rest van het veld. Ondertussen vond er wel een wissel plaats voor de tweede plaats. Hoewel Team Motopark aanvankelijk kon volgen, vielen zij uiteindelijk terug.

Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3 Evo
De tweede plek werd ingenomen door het sterke duo Deledda en Pepper. Zij vochten zich naar voren maar slaagden er niet in om de witte Mercedes voor hen in te halen. De derde plaats ging naar de jonge talenten Lismont en Lecertua. Zij reden vanaf het begin van de race constant in de top drie en hielden in de slotfase de oprukkende SPS automotive Mercedes van Baumann en Pitamber op anderhalve seconde afstand. Team Motopark met Menchaca en Siebert eindigde als vijfde.

Lionspeed GP X Herberth - Porsche 992 GT3 R
Lionspeed GP X Herberth - Porsche 992 GT3 R
Tot slot was er drama voor Alessio Picariello. Samen met Antares Au reed de Belg sterk en nam zelfs de leiding in de laatste 20 minuten. Op dat moment was hij de snelste man op de baan met zijn Lionspeed GP X Herberth Porsche, maar tien minuten voor het einde moest hij de auto met technische problemen aan de kant zetten. Dit opende de deur voor Basz en Jedlinski, die de Olimp Racing Audi naar de overwinning in de Pro-Am klasse stuurden. In dezelfde klasse eindigde de AF Corse Ferrari van De Meeus en Stanley als vijftiende.

Foto's: Thomas Smets - Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 26 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons