van der Horst

Spa Six Hours Endurance: Thierry de Latre du Bosqueau en Christophe Van Riet beste Belgen

Philip Walker/Miles Griffith/Gordon Shedden - Ford GT40
Philip Walker/Miles Griffith/Gordon Shedden - Ford GT40
Net geen 100 wagens gingen zaterdagnamiddag van start voor de Spa 6 Hours Endurance, de hoofdwedstrijd van een weekend vol historische races op het circuit van Spa-Francorchamps. Net als vorig jaar werd de race gewonnen door een Ford GT, ditmaal was het de beurt aan de GT40 van Philip Walker, Miles Griffith en Gordon Shedden. Beste landgenoten werden Thierry de Latre du Bosqueau en Christophe Van Riet, die hun Shelby Cobra naar de zesde plaats algemeen loodsten, tweede in de GTS12 klasse.
Thierry de Latre du Bosqueau/Christophe Van Riet - Shelby Cobra
Thierry de Latre du Bosqueau/Christophe Van Riet - Shelby Cobra
Niet minder dan 10 Ford GT’s monopoliseerden de eerste vijf startrijen van de Spa 6 Hours Endurance met op de pole het exemplaar bestuurd door ondermeer Eric van de Poele en op de tweede positie de GT40 van Nico Verdonck/Count Oeynhausen. Na zes uur racen was het echter de GT40 van Philip Walker, Miles Griffith en Gordon Shedden die als eerste over de streep kwam gevolgd door de Aston Martin DB4 GT van Wolfgang Friedrichs/Simon Hadfield/Michael Mallock. De Ford GT40 van Nikolaus Ditting en Sam Hancock legde beslag op de laatste podiumplek. Nico Verdonck finishte als achtste nadat hij na half koers nog de tweede plaats bezette. De ford van van de Poele moest de srijd staken.

Foto's van de race vindt u HIER.

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 29 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Six Hours.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons