van der Horst

Spa Euro Race: Weer twee podium plaatsen voor de familie Polderman

Stephan Polderman - AST Competition
Stephan Polderman - AST Competition
In een ingekorte tweede race voor de Clio Cup Series op het circuit van Spa-Francorchamps behaalden de Nederlandse delegatie drie podiumplaatsen. Mauro Polderman (AST Competition) werd tweede bij de juniors, Lorenzo van Riet (Rangoni Corse) deed even goed in de Challengers klasse en Stephan Polderman pakte brons bij de Gentlemen. Onze landgenoot Lucas Cartelle (Milan Compétition) raakte betrokken bij een aanrijding.
Lorenzo van Riet
Lorenzo van Riet
Een aanrijding tussen Lucas Cartelle en Knuteirik Knudsen zorgde voor een zo lange neutralisatie dat de tweede race van de Clio Cup Series niet meer hervat werd. De uitslag werd dus opgemaakt na tien ronden wedstrijd en de zege ging naar David Pouget die Gabriele Torelli en Nicolas Milan vooraf ging. Lorenzo van Riet reed een mooie race en werd vijfde algemeen net achter Nikola Milikovic die winnaar werd in de Challengers klasse. Ook Mauro Polderman haalde de top tien, hij werd negende algemeen en tweede junior na Jack Byrne. Stephan Polderman moest zich tevreden stellen met de 37ste plaats, maar dat was toch nog goed voor brons bij de Gentlemen.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 3 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons