van der Horst

Spa: Mathias Kühn domineert eerste ronde van Road to Valencia

Mathias Kühn
Mathias Kühn
De eerste ronde van Road to Valencia, georganiseerd door Sim Racing Belgium, werd overtuigend gewonnen door Mathias Kühn. De man die ons land vertegenwoordigde in Marseille twee jaar terug versloeg Yentl Van Thielen en Wout Vanbrabant met sprekend gemak. Viel te noteren dat er relatief weinig incidenten waren tijdens de race, wat wijst op een hoog niveau van rijden. Er deden zich echter enkele incidenten voor die de race vroeg beïnvloedden.
Start 2024 Road to Valencia Spa
Start 2024 Road to Valencia Spa
Al vanaf de start schoot Kühn als een pijl uit een boog weg van het veld. Alleen Van Thielen kon hem aanvankelijk nog enigszins bijhouden, maar naarmate de race vorderde, zag hij de achterstand groter worden. Het was duidelijk dat deze twee rijders er met kop en schouders bovenuit staken. Zelfs de commentatoren waren verrast door de snelheid van Kühn, die zij voor het eerst in actie zagen.

2024 Road to Valencia Spa
2024 Road to Valencia Spa
De strijd om de derde plaats was halverwege de race al beslist, nadat Christophe Samyn Mylan de Klippel raakte en hiervoor een stop-and-go penalty kreeg. Hierdoor schoof Vanbrabant op naar de derde plaats. Hij werd echter onder druk gezet door Frederik de Brouwer, tot laatstgenoemde  zeven minuten voor het einde van de race plotseling verdween, waardoor Vanbrabant naar de derde plaats kon doorstoten. De strijd om de vierde plaats werd een duel tussen Nathan Widy en Nick Timmermans. Hoewel zij gedurende de race aan elkaar gewaagd waren, wist Timmermans uiteindelijk Widy te verslaan. Later werd de uitslag echter omgekeerd nadat Timmermans na afloop een penalty kreeg vanwege inhalen buiten de circuitlijnen zonder zijn plaats terug te geven.

Verder verdient ook de Klippel zeker een eervolle vermelding. Ondanks zijn incident wist hij zijn race voort te zetten en uiteindelijk als elfde te eindigen. Met het einde van de eerste ronde is het nu twee weken wachten tot de volgende race op 29 mei op het circuit van Silverstone. Wie deze race wil herbeleven, kan terecht op zowel het YouTube- als Twitch-kanaal van Sim Racing Belgium.

Foto's: Tim de Borger



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op donderdag 16 mei 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons