van der Horst

Spa: Maxime Oosten en Leon Köhler zegevieren na penalty voor Landgraf Motorsport

FK Performance Motorsport - BMW M4 GT3
FK Performance Motorsport - BMW M4 GT3
Tijdens de sprintwedstrijd van de ADAC GT Masters in Spa leek de Landgraf Motorsport Mercedes met Elias Seppänen en Tom Kalender opnieuw de overwinning binnen te halen, maar hun geluk was van korte duur. Kort na de finish kregen ze een tijdstraf van vijftien seconden opgelegd. Dit kwam doordat Kalender bij de start de polesittende Emil Frey Racing Ferrari had aangetikt, wat resulteerde in een straf. Door deze penalty werden Maxime Oosten en Leon Köhler in de FK Performance Racing BMW naar de eerste plaats gepromoveerd. Daarmee herstelden zij enigszins het puntenverlies dat ze gisteren hadden opgelopen.
Start 2024 ADAC GT Masters Spa-Francorchamps Race 2
Start 2024 ADAC GT Masters Spa-Francorchamps Race 2
Bij Emil Frey Racing was de vreugde groot toen Jean-Luc D'Auria de poleposition behaalde, maar die blijdschap was van korte duur. Al bij de eerste bocht, La Source, werd de Zwitser aangetikt door Tom Kalender en moest hij achteraan aansluiten. Uiteindelijk moest D'Auria zelfs opgeven. Vooraan nam de Walkenhorst Motorsport Aston Martin de leiding, maar ook dat bleek van korte duur. Het team kreeg een straf voor een valse start en moest door de penaltybox, wat hen de koppositie kostte.

Landgraf Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Landgraf Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Het leek erop dat Landgraf Motorsport zou profiteren en een dubbel zou behalen, met een verdere uitbouw van hun puntenvoorsprong in het kampioenschap als resultaat. Maar ook voor hen liep het niet zoals gehoopt. Na de race kreeg het Duitse team een straf van drie ronden door de penaltybox, gelijk aan vijftien seconden, waardoor ze terugvielen naar de zesde plaats. Hierdoor konden Maxime Oosten en Leon Köhler de overwinning in de wacht slepen en hun puntenachterstand verkleinen tot twaalf punten op het Fins-Duitse duo.

Alexander Fach en Alexander Schwarzer, die gisteren nog in de laatste ronde moesten opgeven met hun FACH AUTO TECH Porsche, eindigden als tweede. Jonas Karklys en Pablo Schumm behaalden de derde plek met hun Liqui Moly Team Engstler by NORDPASS Audi. Eind deze maand komt het kampioenschap weer in actie op de Red Bull Ring.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op zondag 1 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons