Spa: Pech weerhoudt Sita Vanmeert van het podium in Ligier European Series

Les Deux Arbres - Ligier JS2 R
Sita Vanmeert had dit weekend haar zinnen gezet op een podiumplaats bij de Ligier European Series in Spa-Francorchamps. Helaas werd ze geplaagd door de pechduivels. De jonge racepilote uit Ranst eindigde samen met teamgenoot Sascha Bottemanne als vierde en vijfde in hun respectievelijke wedstrijden in de JS2 R-klasse. Het podium bleef dus net buiten bereik voor het duo.
Tijdens de eerste wedstrijd wist Sita Vanmeert zich aanvankelijk op een zesde plek te handhaven. Haar teamgenoot Sascha Bottemanne nam daarna het stuur over en bolde uiteindelijk als vierde over de finishlijn. In de tweede wedstrijd leek er meer hoop te zijn op een podiumplaats, aangezien Bottemanne gemakkelijk aansluiting vond bij de leiders in de klasse. Helaas kwam er een kink in de kabel toen hij in botsing kwam met Tomas Granzella, wat resulteerde in een drive-through penalty. Vanmeert nam daarna het stuur over op een zesde plek en wist uiteindelijk als vijfde te eindigen.

De overwinningen in de P4-klasse gingen naar RLR MSport en ANS Motorsport, terwijl in de JS2 R-klasse ANS Motorsport en de debuterende Marta Garcia van Iron Dames by LRMotorsport de zeges pakten.

Foto's: Thomas Smets

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 24 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.