van der Horst

Spa: Winst voor M Racing - Ferrari bekleedt volledig podium in GT3

M Racing - Ligier JS P320 - Nissan
M Racing - Ligier JS P320 - Nissan
Zoals de traditie het wil, werd zaterdagavond de race voor de Michelin Le Mans Cup verreden en in Spa-Francorchamps ging de overwinning naar de M Racing Ligier van Romano Ricci en Alexandre Cougnaud. In een hectische slotfase wist Cougnaud net genoeg voorsprong te behouden op de Ligier's van Bretton Racing en COOL Racing. In de GT3-klasse werd het een echt Ferrari-feest, met een volledig Italiaans podium. De top twee werd zelfs bezet door AF Corse, die geluk hadden tijdens een cruciale safety car-periode, waardoor ze hun voorsprong konden verzilveren.
Start 2024 Michelin Le Mans Cup Spa-Francorchamps
Start 2024 Michelin Le Mans Cup Spa-Francorchamps
Zoals elk jaar stond de manche van de Michelin Le Mans Cup in Spa-Francorchamps bol van chaos. Nog voor de race echt van start ging, moest er eerst zand op het circuit worden gestrooid bij La Source vanwege een olielek. Ook bij de start ging het mis in diezelfde bocht. Twee safety cars in het laatste halfuur leidden vervolgens tot een spannende shoot-out voor de overwinning. Alexandre Cougnaud wist nipt stand te houden, nadat zijn teamgenoot Romano Ricci zijn stint had gedomineerd en behaalde zo zijn eerste overwinning ooit in het kampioenschap. Cougnaud had aan de meet slechts een tiende voorsprong op de Bretton Racing Ligier van Ben Stone en Theodore Jensen en de COOL Racing Ligier van Jamie Sweetnam en Adrien Closmenil.

AF Corse - Ferrari 296 GT3
AF Corse - Ferrari 296 GT3
In de GT3-klasse had de Steller Motorsport Audi aanvankelijk de leiding, maar verloor die na de pitstops aan beide AF Corse Ferrari's. De Iron Dames Lamborghini bevond zich de hele tijd op de derde plek, maar na een safety car op een halfuur van het einde werden de dames gedubbeld door de algemene leiders. Hierdoor kregen beide Ferrari's technisch gezien een ronde voorsprong op de rest van het veld. Vanaf dat moment controleerden zij de wedstrijd, met Matt Kurzejewski en Alessandro Balzan als winnaars, voor Custodio Toledo en Riccardo Agostini. Uiteindelijk completeerde Kessel Racing met Andrew Gilbert en Fran Rueda het Ferrari-feest, nadat de roze Lamborghini op het einde wegviel.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 24 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons