van der Horst

Susie Wolff gaat tijdens GP weekends testen voor Williams

Susie Wolff - Toto Wolff
Susie Wolff - Toto Wolff
Susie Wolff ziet haar contract als ontwikkelingsrijdster bij het Williams F1 Team verlengd met één jaar. In tegenstelling tot vorig jaar zal de Schotse ditmaal wel in actie komen tijdens een GP weekend, zij krijgt namelijk de kans om het stuur te nemen van de FW36 tijdens de vrije trainingen bij twee Grote Prijzen. Voor het overige zal zij opnieuw veel tijd doorbrengen in de simulator van het team.
Susie Wolff kwam na enkele seizoenen in het DTM in april 2012 bij Williams terecht als ontwikkelingsrijdster. Nadat zij opeenvolgend hielp bij de ontwikkeling van de FW34 en FW 35 zal zij dit jaar ingeschakeld worden bij het doorontwikkelen van de FW36-Mercedes. Susie Wolf krijgt de gelegenheid om bij twee vrije trainingen voor een Grote Prijs het stuur te nemen van de FW36 en zal aldus de eerste vrouw in 20 jaar zijn die tijdens een GP sessie in actie komt.

Williams FW36
Williams FW36
Susie Wolff zelf verwoorde het als volgt: “Ik ben Williams zeer dankbaar voor de steun en het vertrouwen dat het team in mij heeft en 2014 belooft een zeer belangrijke plaats in te nemen in mijn carrière. Mijn verantwoordelijkheden binnen het team groeiden gestaag  en ik kon mijzelf bewijzen tijdens de test die ik op Silverstone mocht uitvoeren alsook tijdens de rechte lijn testen die ik verleden jaar maakte. Met het deelnemen aan twee vrije trainingen naast de bijkomende mogelijkheid om een hele dag te testen maak ik een grote stap in mijn en ik kijk uit naar de gelegenheid om achter het stuur te kruipen van de FW36.”


Foto: Georges De Coster & Williams F1 Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 24 februari 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons