van der Horst

Zolder: Nicola Baldan op pole

Nicola Baldan - Gruppo Baldan by Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Nicola Baldan - Gruppo Baldan by Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Tijdens de kwalificaties voor TCR Europe op Circuit Zolder was Nicola Baldan de sterkste in beide segmenten. De Italiaan piloteerde de Gruppo Baldan by Comtoyou Racing Audi naar de snelste tijd en bleef hiermee tot tweemaal toe de SP Competition Cupra van Aurélien Comte voor. Ook onze landgenoot Giovanni Scamardi was actief, hij reed met zijn SP Competition Cupra richting een achtste tijd.
Aurélien Comte - SP Competition Cupra León VZ TCR
Aurélien Comte - SP Competition Cupra León VZ TCR
Baldan en Comte waren in beide delen zeer gewaagd aan elkaar. De Fransman zette de snelste tijd neer in de eerste sessie, waar de Italiaan net onder kon duiken met 79 duizendste van een seconde verschil. Tijdens de tweede kwalificatieronde stond er geen maat op de Gruppo Baldan by Comtoyou Racing Audi, die Comte op meer dan vier tiende zette. Ruben Volt (ALM Motorsport Honda), Franco Girolami (Monlau Motorsport Cupra) en Ignacio Montenegro (ALM Motorsport Honda) vervolledigden de top vijf. 

Giovanni Scamardi - - SP Competition Cupra León VZ TCR
Giovanni Scamardi - - SP Competition Cupra León VZ TCR
Scamardi was present met zijn Cupra, beschikt bovendien over de nodige kennis van het circuit (gezien zijn deelname aan de BMW M2 CS Racing Cup), maar lijkt die ervaring nog niet ten volle te hebben kunnen benutten. Onze landgenoot behaalde een achtste tijd in de tweede kwalificatieronde. De eerste wedstrijd gaat van start om 16:15 uur en morgen wordt de tweede race op gang getrokken om 12:30 uur.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zaterdag 18 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons