van der Horst

Thibaut Ramaekers net buiten de top tien, pech voor Dries Van Langendonck

Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers en Dries Van Langendonck stonden dit weekend aan de start van het FIA wereldkampioenschap karting op het PF International Circuit. Op de Britse omloop wisten de twee vertegenwoordigers van het RACB National Team zich mooi te kwalificeren voor de finale in de OK-categorie, maar die loste hun verwachtingen niet in. Op een doornatte piste moest de jongeman uit Chimay zich tevreden stellen met een 13de plaats, terwijl de Limburger door een mechanisch probleem voortijdig de strijd moest staken.
Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Al het hele internationale seizoen lang maakten ze door hun snelheid en uitstekende resultaten heel wat indruk. Op de piste van PF International, waar afgelopen weekend het FIA wereldkampioenschap karting werd verreden, wisten Thibaut Ramaekers en Dries Van Langendonck gedurende een groot deel van de meeting al het goede dat van hen gedacht werd te bevestigen.

Na de in het droog verreden kwalificaties, kwalificatieraces en Super Heats wisten de twee vertegenwoordigers van het RACB National Team zich voorin de startgrid voor de finale te plaatsen. Op de 36 rijders tellende grid stond ‘Tbo’ zevende en Dries negende, voldoende redenen om op een goed resultaat te hopen.

“Met een zesde plaats in de kwalificaties was het weekend goed begonnen”, stelt Thibaut, derde in het recente Europese kampioenschap OK. “Tijdens de kwalificatieraces kwam ik nog sterker uit de hoek. De eerste twee races waren nog wat lastig, maar tijdens de volgende drie liep het heel wat beter, onder andere met een zege. Door op zondagochtend tweede te worden in de Super Heat kon ik vol vertrouwen richting de finale trekken, klaar om de strijd voor een podiumplaats aan te gaan.”

“Over het algemeen genomen zat het ritme wel goed”, aldus Dries, dit jaar al Europees kampioen in OK Junior. “Samen met mijn team hebben we er alles aan gedaan om op hetzelfde niveau als de grote teams te presteren, en we werden na de kwalificatieraces beloond met een vijfde plaats algemeen. Hoewel het in mijn Super Heat niet helemaal liep zoals ik wou, was ik tevreden met de prestaties die we al hadden geleverd.”

Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers
Voor de finale sloeg echter alles om: de regen kwam met bakken tegelijk uit de hemel, en dat zorgde er voor dat het voor de 14-jarige Belgen niet liep zoals verwacht. Thibaut hield nog lange tijd stand in de top 10, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een 13de plaats. “Ik ben wat ontgoocheld door het resultaat en dat is ook normaal”, stelt hij. “Als je op een podium mikt, is het moeilijk om hiermee tevreden te zijn. Nu, rekening houdend met het feit dat er meer dan 100 rijders deelnamen, is dit nog een degelijk resultaat. Bovendien heb ik heel veel geleerd en deze ervaring zal me toelaten om volgend jaar nog sterker uit de hoek te komen.”

Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Dries werd dan weer in de steek gelaten door de mechaniek. “In de vierde ronde van de finale kreeg ik af te rekenen met een motorprobleem”, legt de McLaren Development Driver uit. “Bij het uitkomen van de haarspeld had ik geen vermogen meer. Jammer, zeker omdat het op het slechtst mogelijk moment voorviel, maar dat hoort bij een mechanische sport. Dit was mijn tweede wedstrijd bij de seniors en ik hou er een positief gevoel aan over. Ik heb er heel wat van opgestoken. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende wedstrijd en wil er zeker voor de zege strijden.”

Wees er dan ook maar zeker van dat Thibaut Ramaekers en Dries Van Langendonck nog van zich zullen laten spreken in de FIA kartingkampioenschappen. Ze zijn vast van plan om in 2025 revanche te nemen!

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op maandag 16 september 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons