van der Horst

Tip Top by NGT vecht terug naar podium in loodzware editie van de 24 Hours of Zolder

Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
De 46ste editie van de 24 Hours of Zolder werd sportief en extra-sportief een schitterende editie, met een sterk deelnemersveld, een spannende wedstrijd en meer dan 30 000 toeschouwers in de tribunes. De Tip Top by NGT Porsche Cayman GT4 RS met achter het stuur Arthur Peters, Kenny Herremans, Raf Van Belle, Niels Lagrange, Tim Jacobs en Gunther Van den Bergh startte op polepositie, werd teruggeslagen door pech in de eerste fase van de race, maar reed na een sterke comeback als derde in de klasse GTB over de meet.
“De 24 Hours of Zolder 2024 werd een Grand Cru-editie voor de autosport en de fans”, aldus Arthur Peters. “Woensdag tijdens de parade en donderdag tijdens de chronoritten waren er al veel fans rond het circuit aanwezig en het weekend was echt geweldig! We voelen dat de autosport leeft, ook op nationaal niveau en deze wedstrijd was daar het perfecte bewijs van. 33 000 toeschouwers… dat is hetzelfde aantal als een absolute topwedstrijd in het voetbal, dus autosport staat er echt weer.”
 
Voor de rijders van de Tip Top by NGT Porsche Cayman GT4 RS begon de raceweek prima, met een goede voorbereiding tijdens de vrije oefenritten en de enige kwalificatiesessie donderdagnamiddag.
 
Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
“Klopt, we konden ons voorbereidend werk prima doen en alles verliep zonder zorgen. De eerste belangrijke afspraak was de superpole donderdagavond, waar de definitieve startorde zou bepaald worden. De polepositie is op zich niet enorm belangrijk voor de race zelf, maar het vormt meteen wel een eerste succes voor heel het team en het motiveert iedereen ook om nog een tandje bij te steken en met het niveau van deze race vandaag, is dat ook nodig.”
 
Van polepositie naar podium!
 
De wedstrijd zelf begon goed, met de Tip Top by NGT Porsche Cayman GT4 RS die om 16u00 op zaterdag de leiding in de klasse meteen in handen nam, maar dan sloeg de pechduivel toe.
 
Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
“Plots was er een klapband, die niet alleen tijdverlies met zich meebracht, maar ook schade veroorzaakte en onder meer de ABS-sensor buiten werking stelde. Na een eerste herstelling van ongeveer veertig minuten konden we verder, maar het probleem kwam terug. De mensen van Porsche (Prospeed) hebben dan alles uitgezocht, met de oplossing als resultaat, maar dat nam kostbare tijd in beslag. Het resultaat was dat het team uiteindelijk de volledige kabelboom heeft moeten vervangen. Na ongeveer één uur en driekwartier zijn we met het mes tussen de tanden weer aan de race begonnen en hebben we een indrukwekkende remonte ingezet, waarbij alle rijders zich voor 110% hebben gegeven om toch nog op het podium te eindigen. Jammer genoeg hebben we door de problemen in de loop van de avond de kwaliteiten van de Porsche Cayman GT4 RS in de regen niet ten volle kunnen exploiteren, want ik ben er ten stelligste van overtuigd dat met deze wagen, gerund door dit ijzersterk team en met onze snelle crew, een mooi algemeen resultaat zeker mogelijk was geweest. Anderzijds scoren we belangrijke punten in de strijd om de titel in de klasse en een mooie ereplaats in het algemene kampioenschap en dat is belangrijk! Ook in het Junior-kampioenschap doe ik zeker geen slechte zaak. Afspraak nu voor de volgende race van het Belcar Endurance Championship en nogmaals bedankt aan alle partners, vrienden en familie die ons in Zolder gesteund hebben!”

Persbericht Tip Top Rent by NGT



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 27 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons