Valencia: Drie op drie voor Cota in Spaanse F4, dubbel rookiepodium voor Strauven

Juan Cota
Juan Cota
Voor het eerst dit seizoen wist één en dezelfde rijder de drie wedstrijden van het Spaanse Formule 4 te winnen. Die eer viel Juan Cota te beurt, op het circuit van Valencia. De Spanjaard won verrassend de drie races, nadat hij dit seizoen nog maar één keer op het podium stond. Thomas Strauven kende opnieuw een degelijk weekend met een dubbel rookiepodium en punten alle drie de races.
De zomerpauze van het Spaanse Formule 4 kampioenschap kwam afgelopen weekend ten einde in Valencia. Daar werd het vijfde van zeven wedstrijdweekends afgewerkt met Juan Cota als grote winnaar. De Drivex piloot wist alle drie de races op zijn naam te schrijven en maakt daarmee een grote sprong in de tussenstand.

Thomas Strauven
Langs Belgische zijde kende Thomas Strauven opnieuw een prima weekend met drie top tien plaatsen en de daarbij horende punten. De Rodin Motorsport piloot was bovendien twee keer goed voor het rookie podium en bezet nu de zesde plaats algemeen, één plaats voor Cota. Vooraan blijft het spannend tussen Al Azhari en Colnagi. De Italiaan liep wat puntjes in op Al Azhari die nu nog 21 punten bonus heeft.

In het eerste weekend van oktober vindt in Jerez de voorlaatste manche plaats.

Foto's: Spanish F4 & Rodin Motorsport

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 16 september 2024.