Valencia: Liam Hezemans verslaat Vittorio Ghirelli voor de zege

Podium race 2 Valencia EuroNASCAR Pro
In de tweede EuroNASCAR Pro race te Valencia wist Vittorio Ghirelli (PK Carsport) zijn zege van zaterdag niet te herhalen. De Italiaan moest Liam Hezemans (Hendriks Motorsport) voorlaten maar met zijn tweede plaats doet Ghirelli een goede zaak in het kampioenschap. Hij verlaat Spanje als leider in de tussenstand. Marc Goossens (Team Bleekemolen) was goed op dreef, hij sloot de race af op de vierde plaats.
Crash ronde 1 Valencia race 2 EuroNASCAR Pro
De race diende na de start onmiddellijk stil gelegd worden na een massacrash vlak na de start. Sebastiaan Bleekemolen, Martin Doubek, Patrick Lemarie, Vladimiros Tziortzis en Fabrizio Armetta moesten de strijd staken. Ook de wagens van Vittorio Ghirelli, Ulysse Delsaux, Marc Goossens, Riccardo Romagnoli en Ryan Vargas raakten betrokken bij de crash maar zij kwamen wel opdagen voor de herstart. De race werd ingekort tot 17 ronden.

Ghirelli nam na de start de leiding maar hij ondervond nog hinder aan de wagen vanwege de crash en in de zevende ronde ging Hezemans hem voorbij. De posities zouden niet meer wijzigingen. Ghirelli wist zijn tweede positie te behouden tegenover Tobias Dauenhauer (Bremotion). Lucas Lasserre kwam als vierde over de finishlijn maar een penalty van 10 seconden voor een aanrijding wierp hem terug naar de vijfde positie. Niettegenstaande ook zijn wagen gehavend uit de startcrash kwam werd Goossens alzo vierde. Ulysse Delsaux tikte als zesde aan voor Thomas Toffel, Thomas Krasonis, Massimiliano Lanza en Dario Caso.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 14 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.