van der Horst

Wintertesten Motorland Aragon: Oliver Rowland verbaast op eerste testdag

Oliver Rowland - Fortec Motorsport
Oliver Rowland - Fortec Motorsport
Oliver Rowland heeft zijn intrede in het Formule Renault 3.5 kampioenschap niet gemist, de Britse rookie zette met een wagen van Fortec Motorsport de snelste tijd neer op de eerste tesdag op het Spaanse circuit van Motorland Aragon. Fortec Motorsport kwam zeer goed voor de dag want de tweede rijder van het team, Sergey Sirotkin klokte in de morgen de snelste tijd en eindigde de dag op in derde stelling. De tweede dagtijd ging met de Fransman Pierre Gasly (Arden Motorsport), ook al naar een debutant.
  • Skylimit Events
Sauber testpiloot Sergey Sirotkin was na de morgensessie de snelste maar de Rus moest in de namiddag in zijn teamgenoot Oliver Rowland en de Fransman Pierre Gasly zijn meerdere erkennen. Rowland stelde meteen ook het baanrecord dat in 1:38.976 op naam stond van Raffaele Marciello, scherper met een tijd van 1:38.522. Met een ronde in 1:38.866 dook ook Gasly Arden
Sergey Sirotkin
Sergey Sirotkin
Motorsport bolide onder de vorige recordtijd. Sergey Sirotkin verbeterde zijn chrono nog in de namiddagsessie maar met een ronde in 1:39.107 strandde hij op de derde plaats. Pierro Fantin (Draco) eindigde de dag op de vierde stek voor Jazeman Jaafar (ISR), Carlos Sainz (Dams), Matias Laine (Strakka) en Norman Nato (Dams).


Na het vertrek van Stoffel Vandoorne naar de GP2 komt er dit jaar geen Belg in actie het Formule Renault 3.5 kampioenschap. Nederland daarentegen was vertegenwoordigd door niet minder dan drie piloten, Nigel Melker, die ook al vorig jaar present tekende, Meindert Van Buuren en Beitske Visser. Alle drie eindigden zij de dag in de achterste gelederen met een vijftiende tijd voor Melker als beste prestatie. Het Carlin team, dat nog geen rijders bekend maakte, was niet aanwezig op deze eerste testdag.     

Foto's: World Series by Renault & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op dinsdag 25 februari 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons