van der Horst

Zandvoort: Abbi Pulling en Doriane Pin aan het feest in de F1 Academy

Podium race 2
Podium race 2
De F1 Academy kwam vorig weekend in Zandvoort voor het eerst sinds Barcelona weer eens in actie, maar de weersomstandigheden zorgden ervoor dat alle races op één dag moesten worden verreden. Door sterke windvlagen en regen werd de wedstrijd van zaterdag uitgesteld naar zondagochtend. Abbi Pulling wist daar een extra overwinning aan haar palmares toe te voegen. Enkele uren later stond Doriane Pin op het hoogste podiumtrapje. De twee dames met Belgische roots, Maya Weug en Aurelia Nobels, lieten eveneens sterke prestaties zien en maakten een goede indruk.
Abbi Pulling
Abbi Pulling
De eerste wedstrijd draaide uit op een indrukwekkende show van Pulling. De Britse begon vanaf poleposition en liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was. Haar belangrijkste concurrent, Pin, leek aanvankelijk een bedreiging, maar door een tijdstraf voor een valse start, viel zij al snel weg uit de strijd om de overwinning. Dit hinderde Pulling echter niet, die zonder problemen naar de overwinning reed. Pin eindigde op de baan op drie seconden achter haar, maar door de straf viel ze terug achter Nerea Marti en Weug. Ook Nobels wist voor het eerst sinds de openingsrace in Jeddah weer punten te scoren, met een zevende plaats als resultaat.

Maya Weug
Maya Weug
De tweede race, slechts een paar uur later, markeerde de comeback van Pin. De Française had sinds Miami niet meer op het podium gestaan en had het hoogste treetje niet meer bereikt sinds de openingswedstrijd. Dit keer begon ze vanaf poleposition en profiteerde van een slechte start van haar grootste concurrent, Pulling, die terugviel naar de derde plaats. Hoewel Pin niet wist weg te rijden van de concurrentie, had ze geluk dat Weug, die op de tweede plek lag, fel verdedigde tegen Pulling, de Britse leider in het kampioenschap. De volgorde van de top drie bleef ongewijzigd, met alle drie de coureurs binnen drie seconden van elkaar aan de finish. Nobels begon de race vanaf de vierde plek, maar door een incident met Marti verloor ze snelheid en moest genoegen nemen met de vijfde plaats, haar beste resultaat tot nu toe.

Nu krijgen de dames een maand rust voordat ze weer in actie komen tijdens de Grand Prix van Singapore.

Foto: F1 Academy



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons