van der Horst

Zandvoort: Erind Baba domineert openingsmeeting Porsche Cup Benelux

Erind Baba
Erind Baba
Maandag vond de openingsmeeting van de Porsche Cup Benelux by Simwear.eu plaats, een simracekampioenschap waarin uitsluitend met digitale versies van de Porsche 911 GT3 Cup wordt geracet. Op het virtuele circuit van Zandvoort kruisten de simraces de eerste maal de degens en Erind Baba bleek ongenaakbaar. De Vortex-piloot reed de snelste tijd in de kwalificaties, domineerde de eerste race en wist tijdens de tweede wedstrijd zijn voornaamste rivaal, Coen Klopman, op afstand te houden. Baba en Klopman scheidden zich af van de rest van het veld, wat resulteerde in een interessante tweestrijd aan de top. Daarnaast ontvouwde zich telkens een boeiende strijd om de derde plek en ook in de Am-klasse werd stevig gestreden, met veel spanning en actie.
  • LTF
Ollie Postrup versus Mathieu Collin
Ollie Postrup versus Mathieu Collin
De kwalificaties van de Porsche Cup Benelux by Simwear.eu op Zandvoort wezen al snel uit dat Erind Baba en Coen Klopman het tempo bepaalden. Baba bevestigde die snelheid tijdens de eerste race door continu aan de leiding te blijven. Toen Klopman een fout maakte in de Hugenholtzbocht, was de strijd om de overwinning snel beslist. Klopman zag zich zelfs kortstondig ingehaald door Mathieu Collin en Ollie Posturp, totdat zij een fout maakten in Tarzanbocht. Hierdoor kon de Nederlander zijn tweede plek heroveren. De strijd om de derde plaats bleef echter fel en pas in de laatste ronde wist Posturp langs Collin te glippen om het laagste podiumtrapje te bemachtigen. De top vijf werd vervolledigd door Lucas Romano.

Steve Claeys
Steve Claeys
Bij de Am-klasse begon de race met pech voor Maico Vanlook, die goed meestreed in de top tien totdat hij plotseling de pits moest opzoeken vanwege een tekort aan brandstof. Hij zou vertrokken zijn met slechts voldoende brandstof voor de kwalificaties af te werken, waardoor hij aanzienlijk te weinig mee had voor de wedstrijd van 30 minuten. Hierdoor kwam er een spannende strijd tot stand tussen Steve Claeys en Jelle Verstraeten. Claeys trok uiteindelijk aan het langste eind en pakte de overwinning, gevolgd door Verstraeten en Kim Beheyt. Sören Gerits eindigde als vierde, terwijl Vanlook met een sterke inhaalrace toch nog als vijfde finishte.

Coen Klopman
Coen Klopman
De tweede race leek aanvankelijk een herhaling te worden van Baba's dominantie, maar Klopman wist deze keer goed te volgen, waardoor Baba geen moment op zijn gemak was. Desondanks hield Baba stand en won hij wederom, al gaf hij na afloop toe dat hij alle moeite had om tijdens het tweede treffen zuinig met zijn benzinevoorraad om te springen. Hij wist echter stand te houden op wat hij één van zijn minst favoriete circuits van de kalender noemde. De strijd om de derde plaats was opnieuw tussen Collin en Posturp, maar ditmaal wist Collin op het podium te besluiten. Mathias Detige vervolledigde de top vijf.

Maico Vanlook
Maico Vanlook
In de Am-klasse had Vanlook zijn fout uit de eerste race rechtgezet. Hij bleef deze keer vooraan meestrijden en behaalde de overwinning, hoewel Verstraeten hem het leven zuur maakte. Zo kon de Vortex-piloot pas zijn hand op de overwinning leggen in de laatste tien minuten van de race en hield hij de man van Squadra Veloce by Eagle RS op iets meer dan een seconde aan de finish. Beheyt eindigde wederom als derde, met teamgenoot Mathieu Souphy op de vierde plaats en Claeys die de top vijf afsloot.

Met deze races zit de eerste mache van de Porsche Cup Benelux by Simwear.eu erop. De volgende meeting vindt op 23 september plaats op de virtuele variant van het iconische Spa-Francorchamps.

Foto's: Nick Debeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op dinsdag 3 september 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons