van der Horst

24H Nürburgring: Beroep van Rowe Racing verworpen - Scherer Sport PHX officieel winnaar

Scherer Sport PHX - Audi R8 LMS Evo II
Scherer Sport PHX - Audi R8 LMS Evo II
Wie vorige maand de 24 Hours of the Nürburgring heeft gevolgd, zal zich nog herinneren dat de Scherer Sport PHX Audi won in de kortste editie ooit. Al was die zege nog provisioneel, want Rowe Racing had een klacht ingediend tegen deze uitslag. Omdat deze klacht werd afgewezen door de stewards, ging Rowe Racing nog een stap verder naar het DMSB Hof van Beroep. Daar viel op 10 juli het definitieve verdict: ook zij verwierpen de klacht van het Duitse team. Daarop mogen Frank Stippler, Christopher Mies, Ricardo Feller en Dennis Marshall zich nu officieel winnaar noemen.
Rowe Racing - BMW M4 GT3
Rowe Racing - BMW M4 GT3
Rowe Racing ging verder met een beroep op een speciale regel in het reglement inzake pitstops. Door de rode vlag verloor het BMW M Team RMG de tweede plaats omdat zij op dat moment nog geen pitstop hadden afgewerkt, terwijl de andere twee bolides voor hun dit wel hadden gedaan. Rowe Racing, dat tijdens de vijf formatieronden de pits bezocht waarna de wedstrijd voor de volledige 24 uur werd afgevlagd, vond dat de teams voor hen ook een penalty zouden moeten krijgen. Echter, het sportief reglement vermeldt dat "als de finishvlag eerder wordt gebruikt, dit beslissend is voor het klassement." Teambaas Hans-Peter Naundorf was het hiermee niet eens.

Podium 2024 24H Nürburgring
Podium 2024 24H Nürburgring
Gezien hun eerste klacht werd afgewezen, ging Rowe Racing in beroep bij het DMSB Hof van Beroep. Maar ook daar vingen ze bot. In een bericht van de DMSB werd verklaard dat de wedstrijd correct gestopt is met de finishvlag, dat de wedstrijddirecteur juist heeft gehandeld gezien de situatie en dat de winnaar niet gewijzigd moet worden. Daarom mag Scherer Sport PHX hun overwinning behouden, voor de Manthey EMA Porsche met onder meer Laurens Vanthoor en de BMW M Team RMG van onder meer Charles Weerts. Rowe Racing blijft hiermee als zevende geklasseerd.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op donderdag 11 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons