van der Horst

24H Zolder: RedAnt Racing bestraft - eerste rij voor PK Carsport

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
De RedAnt Racing Porsche #38 die Dirk en Tom Van Rompuy delen met Porsche-fabriekspiloten Ayhancan Güven en Laurens Vanthoor is na afloop van de superpole-sessie bestraft. Daardoor verliest de wagen de tweede plaats op de startgrid van de 24 Hours of Zolder 2024, die nu ingenomen wordt door de Russell Racing by PK Carsport Lamborghini Huracán Super Trofeo van F. Thiers/H. Thiers/Corten/Van Hooydonk. De Italiaanse bolide neemt op de grid plaats naast de zusterwagen en polesitter, de Audi R8 LMS GT2 van B. Longin/S. Longin/Guelinckx/Dejonghe/Neveling.
De geelgroene RedAnt Racing Porsche 911 GT3 Cup veroverde de pole in de Porsche Endurance Trophy Benelux in de handen van de Turkse fabrieksrijder Güven, maar de wagen vertrok 38 seconden te laat uit de pitlane. Tijdens de superpole-sessie kregen alle wagens een tijdslot toegewezen om te vertrekken, met de traagste bolide (uit de kwalificaties) als eerste en de snelste bolide als laatste. De sanctie is een penalty van acht seconden, waardoor de bolide slechts als 15e mag vertrekken. Een jammere situatie dus voor de RedAnt-boys, maar uiteraard in een etmaalrace absoluut geen onoverkomelijke zaak, zeker niet met een sterrenline-up als die op de Vlaamse Grello.

Russell Racing by PK Carsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Russell Racing by PK Carsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
In het kamp van PK Carsport heerste dan weer tevredenheid. Jeffrey Van Hooydonk loofde het harde werk van de PK Carsport-monteurs. "We hebben dit seizoen wat pech gekend en hadden ook eerder op de dag wat kleine technische problemen met het schakelen, maar de jongens van PK Carsport hebben dat perfect opgelost. Ik had zonder twijfel nog wel iets sneller gekund, maar een volledige eerste startrij voor het team is alvast een goede start van de 24 Hours of Zolder. Hopelijk hebben we het geluk aan onze zijde en kunnen we een mooi resultaat behalen."

--- Definitieve uitslag 2024 STX Motorhomes 24 Hours of Zolder Superpole ---

RedAnt Racing 1-2 tijdens nachttraining

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup vs. Davytec - BMW M240i Dayvtec
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup vs. Davytec - BMW M240i Dayvtec
RedAnt Racing verloor dan wel de eerste startrij, maar trad tijdens de nachttraining opnieuw op het voorplan. De #38 besloot als snelste, met de zusterwagen #93 van Y. Redant/A. Redant/Heyer/De Breucker op P2. De besttijd in GTB kwam op naam van Hamofa Motorsport (K. Verhoeven/R. Verhoeven/M. Verhoeven/C. Wauters). De Dayvtec BMW 240i van het gezin Van Osta, Nico Verdonck en Koen Wauters was primus in TA, de VDW Motorsport BMW van R. Van De Water/H. Van De Water/Vangeel/Beyers in TB en de IC Motorsport BMW 325i van Beers/Loeman/Gepts/Van Delm/Molemans in TC.

--- Uitslag 2024 STX Motorhomes 24 Hours of Zolder nachttraining ---

De 46e editie van de 24 Hours of Zolder start op zaterdag om klokslag 16.00u.

Foto's: Marnik Mouchaers, Thomas Smets & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 23 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons