van der Horst

24U Karting van Francorchamps: de 13e editie staat eind augustus op het programma.

24 Uur Karting van Francorchamps
24 Uur Karting van Francorchamps
De 13e editie van de 24 Uur Karting van Francorchamps zal plaatsvinden op 30 en 31 augustus 2025. Het tarief blijft ongewijzigd voor deze unieke belevenis binnen zijn genre, met inbegrepen professionele diensten zoals een rechtstreekse video-uitzending. Noteer alvast deze afspraak!
  • LTF
Het is een blijvende constante. Met amper deze editie van de 24 Uur Karting van  Francorchamps achter de rug, gooit de organisator One Day Karting zich reeds op de volgende. Enkele dagen na de twaalfde editie, organiseerde bezieler Patrick Van Billoen een debriefing met alle deelnemers om de sterke punten te analyseren en  om vast te stellen welke punten voor verbetering vatbaar zijn van deze jaargang 2024. Uiteindelijk blijft er één enkele doelstelling: altijd maar beter doen!

Op meer dan tien maanden voor wat de 13e editie moet worden, een editie die een geluksbrenger zou moeten zijn, kan One Day Karting alvast de datum vrijgeven. De wedstrijd wordt met een week naar voren geschoven, met een organsatie die niet in september valt, maar wel degelijk op 30 en 31 augustus 2025. Het wordt een datum die alle aanhangers van de vrijetijdskarting in België moeten aankruisen in hun agenda!
 
24 Uur Karting van Francorchamps
24 Uur Karting van Francorchamps
De 24 Uur Karting van Francorchamps is een unieke wedstrijd in zijn genre. Door de toegankelijkheid laat het toe aan iedereen om de gemoedelijke sfeer van een wedstrijd van 24 uren te beleven, zowel overdag als ‘s nachts, binnen de omheining van het mooiste circuit ter wereld. Het racen als een team, de strijd tegen de vermoeidheid, het rijden in de duisternis, het omgaan met het verkeer… Het zijn enkele van de vele parameters waarmee de ‘amateur’ rijders te maken krijgen en het zijn dezelfde emoties die ook worden ervaren door diegenen die aan de mythische etmaalrace deelnemen.

Net als de grote broer, de 24 Uur van Spa, bieden de 24 Uur Karting van  Francorchamps hun eigen testdag aan. Die laat toe aan de teams en rijders om zich te komen voorbereiden, ongeveer twee weken voordat de wedstrijd wordt gereden. Deze dag valt op 15 augustus, een lange dag die zal duren tot het vallen van de nacht. En voor diegenen die er eerder nog niet aanwezig waren, is het trouwens de gelegenheid om de nieuwe chicane op de kartingpiste van Francorchamps te testen!

Ongewijzigd tarief voor 2025 

Ondanks de huidige inflatie behoudt One Day Karting hetzelfde tarief voor de editie 2025, terwijl ook dezelfde kwaliteit van diensverlening, en met name ook de rechtstreekse video-uitzending met commentaar door een ploeg aan professionele presentatoren, zal worden behouden. 
 
“Er zijn ook nog andere verbeteringen voorzien”, legt Patrick Van Billoen uit. “Op technish vlak werken we met de ploeg van Teesside om zowel de betrouwbaarheid als het prestatieniveau van de tweemotorige Bizz karts te verbeteren. We willen ook nog de structuur van de verschillende klasses herbekijken, de snelheidslimiet binnen de pitlane beter beheren, enz… Al deze informatie zal op de gepaste tijd worden gecommuniceerd. In ieder geval is deze wedstrijd wat mijn kindje, en we willen dan ook een startgrid van meer dan 50 karts in 2025!”
 
Alle informatie kan worden teruggevonden op de site www.onedaykarting.be en u kan al uw team samenstellen: de inschrijvingen zijn geopend. Afspraak eind augustus op Francorchamps voor een nieuwe editie, die zich als boeiend aankondigt!

Persbericht 24U Karting van Francorchamps



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op vrijdag 11 oktober 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons