van der Horst

48 vaste deelnemers voor IMSA in 2025

2024 IMSA WeatherTech Sportscar Championship @ Road America
2024 IMSA WeatherTech Sportscar Championship @ Road America
Op de vooravond van de seizoensfinale van het IMSA Weathertech Sportscar Championship vond de organisatie het tijd om de voorlopige deelnemerslijst voor 2025 bekend te maken. Het Amerikaanse kampioenschap heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen en dit wordt bevestigd door de inschrijving van maar liefst 48 wagens voor 2025, verdeeld over vier klassen. Daarnaast trekt de Michelin Endurance Cup nog eens acht extra inschrijvingen aan, bovenop de vaste deelnemers. Net zoals de voorgaande jaren zal IMSA ook nu moeten selecteren voor de Rolex 24 at Daytona, aangezien de inschrijvingen opnieuw het maximum aantal stevig overschrijden.
Aston Martin Valkyrie AMR-LMH
Aston Martin Valkyrie AMR-LMH
De populariteit van het IMSA Weathertech Sportscar Championship blijft stijgen, wat ook voor 2025 duidelijk wordt. In de GTP-klasse zijn alle merken weer vertegenwoordigd. Er zijn wel een aantal wijzigingen. Zo verschijnt Cadillac nu onder meer met Wayne Taylor Racing in plaats van Chip Ganassi Racing, terwijl Acura opnieuw samenwerkt met Meyer Shank Racing. Aston Martin brengt als nieuwkomer de allereerste Le Mans Hypercar naar de Verenigde Staten en neemt deel aan het volledige seizoen. Proton Competition beperkt zich daarentegen tot de Endurance Cup, net als Lamborghini, dat opnieuw dezelfde races rijdt als in 2024.

Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports - Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports - Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
In de LMP2-klasse is er groei met twaalf deelnemende teams, waaronder de belangrijkste toevoeging: een Oreca van Pratt Miller Motorsports, een team dat ook aanwezig is in GTD Pro met Corvettes. GTD Pro telt negen auto's, waaronder twee Corvettes. Ford (Multimatic Motorsports) en BMW (Paul Miller Racing) zijn met elk twee wagens vertegenwoordigd. AO Racing (Porsche), Pfaff Motorsports (McLaren), en Vasser Sullivan (Lexus) vullen het veld aan. Automobili Lamborghini zal met één wagen deelnemen aan de Endurance Cup en neemt zo de fakkel over van Iron Lynx.

Iron Dames - Lamborghini Huracan GT3 Evo II
Iron Dames - Lamborghini Huracan GT3 Evo II
In de GTD-klasse blijft het aantal vaste deelnemers stabiel, ondanks dat MDK Motorsports, Proton Competition en Andretti Motorsports zich hebben teruggetrokken. Deze teams worden vervangen door DXDT Racing, Van der Steur Racing en DragonSpeed. De Iron Dames staan opnieuw op de lijst en nemen, zoals voorgaande jaren, deel aan de Endurance Cup.

Start 2024 Rolex 24 at Daytona
Start 2024 Rolex 24 at Daytona
IMSA-president John Doonan kan uitkijken naar een veelbelovend seizoen in 2025, al moet hij eerst beslissingen nemen voor de prestigieuze openingswedstrijd: de Rolex 24 at Daytona. Momenteel zijn er 56 bevestigde deelnemers, wat betekent dat er nog slechts vier plaatsen beschikbaar zijn binnen het maximum van 60 deelnemers. Er zijn echter tussen de 80 en 90 aanvragen ingediend voor deelname aan deze klassieker in Florida. Men overweegt een uitbreiding van het deelnemersveld om meer teams een kans te geven. De definitieve deelnemerslijst wordt in december verwacht en de selectiecommissie heeft de zware taak om de uiteindelijke samenstelling van de grid te bepalen.

Foto's: Porsche AG - Aston Martin - Corvette Racing - Racing International Photography/Günter Kortmann



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 11 oktober 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons