van der Horst

Virtual 24 Hours of Zolder wordt The Wishful 24 Hour of Zolder

The Wishful 2024 by Technogel 4H Imola
The Wishful 2024 by Technogel 4H Imola
In 2020 werd de Virtual 24 Hours of Zolder voor het eerst georganiseerd, met Ronald Moons en Andy Jaenen als drijvende krachten achter deze virtuele race en dat onder de vlag van de Virtual Belcar. Dit kampioenschap nam echter tijdelijk een pauze, waarop een nieuwe organisator besloot het stokje over te nemen. Voor de vijfde editie van deze race, die op 14 en 15 december zal plaatsvinden, nemen de heren van Eagle Speed Academy E-Sports het voortouw. Zo krijgt de race ook een nieuwe, maar toch vertrouwde titel: The Wishful 24 Hours of Zolder.
The Wishful 2024 by Technogel 4H Spa
The Wishful 2024 by Technogel 4H Spa
Met Eagle Speed Academy E-Sports als organisator wordt, zal het dit jaar georganiseerd worden met hun bekende toets. Zo wordt de race opnieuw gekoppeld aan hun vast goed doel, met name Make-a-Wish Belgium/Vlaanderen. Net als voorgaande jaren is het doel niet alleen om een spannende race te organiseren, maar ook om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dankzij de eerdere edities van de Wishful 8H Spa en de recente Wishful Series hebben al diverse kinderen door de bijdragen die deze evenementen opbrachten hun wens in vervulling zien gaan .

Start 2023 Virtual Belcar 24 Hours of Zolder
Start 2023 Virtual Belcar 24 Hours of Zolder
Dit jaar zal de virtuele 24 Hours of Zolder geen deel uitmaken van de Virtual Belcar-finale, maar als losse wedstrijd worden georganiseerd naast The Wishful Series, dat eerder dit jaar voor het eerst in competitievorm werd afgewerkt. De wagenklassen krijgen daardoor ook een kleine aanpassing. Waar de Lamborghini Huracan en Audi R8 LMS GT3 voorgaande jaren de topklasse vormden, verschuift -de focus nu naar de LMP3 als hoofdklasse, met daarachter GT3's, GT4's en Porsche Cup-wagens als ondersteunende categorieën. De organisatoren blijven flexibel en staan open voor eventuele aanpassingen in de klassenindeling.

Een blik op de voorlopige deelnemerslijst leert ons dat momenteel negentien teams ingeschreven zijn, wat betekent dat er nog wel wat ruimte is voor geïnteresseerde teams. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Discord-pagina van de organisatie, waar alle informatie beschikbaar is. De inschrijfkosten bedragen vijf euro per persoon en er blijft ook tijdens de race ruimte om een vrije donatie te doen. De race gaat door op 14 en 15 december.

Foto's: Kris Van Gucht - Davy Daniels - Simon Heck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op vrijdag 11 oktober 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons