van der Horst

Dams vervoegt de grid ten koste van Jenzer Motorsport

Max Esterson - Jenzer Motorsport
Max Esterson - Jenzer Motorsport
Vanaf 2025 gaat in de Formule 3 de nieuwe regelgeving in, waarbij de teams een nieuwe wagen zullen inzetten en waarbij zij zich eerst kandidaat moeten stellen om ook de komende drie jaren in de Formule 3 uit te komen. Jenzer Motorsport zal eind dit jaar de F3 verlaten, dat gaf het team deze zomer al aan, en vandaag raakte bekend dat Dams hun plaats inneemt.
  • Prospeed Competition
DAMS Lucas Oil in 2025 ook in de formule 3
DAMS Lucas Oil in 2025 ook in de formule 3
Charlie Wurz, Max Esterson en Matias Zagazetta kwamen dit seizoen voor Jenzer uit in het FIA Formule 3 kampioenschap en ook in Jerez testte het team begin deze week nog. Er was echter al langer bekend dat het Zwitserse team niet langer kandidaat was om deel te nemen aan de komende drie jaren in de Formule 3. Opvallend, want Jenzer Motorsport was er al sinds het begin van het FIA Formule 3 kampioenschap in 2019 bij, na eerder ook in de GP3 uit te zijn gekomen. Onder andere Nico Müller, Rahel Frey, Michael Ammermuller, Neel Jani en Yuki Tsunoda maakten doorheen de jaren deel uit van het team. Jenzer Motorsport zal wel nog in andere kampioenschappen, zoals de Formule 4,actief blijven.

Het vrijgekomen plaatsje wordt ingenomen door Dams. Het Franse team is uiteraard een bekende naam in de autosport met klinkende namen als Pierre Gasly, Kevin Magnussen, Carlos Sainz en Alexander Albon die voor het team reden. Vanaf 2025 maakt het team dus ook zijn opwachting in de F3, na momenteel ook al in de F2 actief te zijn.

Foto's: RIP & DAMS Lucas Oil



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op vrijdag 11 oktober 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons