van der Horst

992 Endurance Cup: 30 wagens voor de allereerste Porsche Endurance Cup

Porsche 911 GT3 Cup (992)'s @ Spa-Francorchamps
Porsche 911 GT3 Cup (992)'s @ Spa-Francorchamps
Dit weekend staat Spa-Francorchamps in het teken van een bijzondere wedstrijd: de Michelin 992 Endurance Cup. Het is een exclusieve race over twaalf uur, uitsluitend voor de legendarische Porsche 911 GT3 Cup (992). Minstens 95 coureurs zullen afreizen naar de Ardennen om achter het stuur te kruipen van 30 verschillende auto's die deelnemen aan deze eerste Porsche Endurance-race. Naast internationale toppers zijn er ook enkele Belgische teams en piloten aanwezig die dit weekend hun talent zullen tonen op het beroemde circuit.
De deelnemerslijst voor de gloednieuwe Michelin 992 Endurance Cup op Spa-Francorchamps is indrukwekkend. Grote namen zoals de familie Breukers en de ervaren Duitser Christopher Mies, die zelfs tussen twee verschillende auto's van Black Falcon zal pendelen, zijn aanwezig. Bijzonder is ook de deelname van Parker Thompson, kampioen van de Porsche Carrera Cup North America in 2022, die met een Noord-Amerikaans kwartet voor Mühlner Motorsport rijdt. Een ander opvallend gezicht is Tom Coronel, die na zijn deelname aan de 24 uur van de Nürburgring opnieuw plaatsneemt in een Porsche 911 GT3 Cup.

Naast de internationale toppers is er ook veel Belgische inbreng. Mühlner Motorsport heeft naast het Noord-Amerikaanse kwartet nog een derde wagen openstaan. NGT Racing zet in op een sterke line-up met Gilles Verleyen, Guillaume Mondron, Mathieu Detry en Stanislav Minsky in de Pro-Am-klasse. Ook Belgium Racing komt in actie in deze klasse, terwijl Speedlover met twee auto's in de Am-klasse vertegenwoordigd is, bestuurd door Jean-Pierre en Jaxon Verhoeven en Kurt Hensen in de ene wagen, en Wim Meulders, Rik Renmans en Gilles Renmans in de andere.

Vrijdag begint het raceweekend met onder meer de Porsche Sprint Challenge Benelux en de Caterham Series, waarbij ook de 992 Endurance Cup zijn eerste actie kent. Dan begint met een vrije training om 16:35 uur, gevolgd door kwalificaties om 19:05 uur en een avondtraining van 45 minuten omstreeks 21:05 uur. De hoofdwedstrijd start op zaterdag om 9:45 uur en duurt 12 uur, waarbij de finishvlag om 21:45 uur valt. De race is live te volgen via de sociale media-kanalen van de 24H Series.

Foto's: Creventic - NLS - Marnik Mouchaers



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons