van der Horst

American Festival: Vierde tijd voor Anthony Kumpen in vrije sessies

Anthony Kumpen - PK Carsport
Anthony Kumpen - PK Carsport
Zoweld de EuroNASCAR als de Porsche Carrera Cup Benelux werkten op vrijdag twee vrije sessies af. Voor zijn terugkeer in de serie presteerde Anthony Kumpen uitstekend. In de eerste sessie van de EuroNASCAR Pro realiseerde hij de beste tijd in 1:38.453, later in de tweede sessie waar de tijden aanzienlijk verbeterd werden, reed hij de vierde tijd (1:37.902).
PK Carsport rijder en titelfavoriet Vitorrio Ghirelli toonde zich de snelste van beide sessies met een ronde in 1:37.409. Hij werd op de tabellen gevolgd door Sebastiaan Bleekemolen (1:37.763) en Paul Jouffreau (1:37.878). Marc Goossens (Team Bleekemolen Toyota Camry) was goed voor de negende tijd.
 
Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
Kalle Rovanperä (RedAnt Racing) imponeerde in de Porsche Carrera Cup Benelux. De Fin was derde snelste in de eerste vrije sessie, maar zette daarna in de tweede sessie de RedAnt Racing Porsche bovenaan de tabellen met de beste dagtijd in 1:30.572. Sacha Norden (JW Raceservice) was de snelste in sessie 1 en klokte de tweede tijd (1:30.753) na Rovanperä in de tweede sessie. Kobe Pauwels (D'IETEREN LUXURY PERFORMANCE by NGT) deed het prima met respectievelijk de tweede en de zevende tijd.

Foto's: Ronald Janssens 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 11 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons