van der Horst

Barcelona: Boutsen VDS zegeviert in kletsnatte eerste race

Götz en Gounon bezorgen Boutsen VDS eerste zege
Götz en Gounon bezorgen Boutsen VDS eerste zege
Maxi Götz en Jules Gounon bezorgden deze namiddag Boutsen VDS de allereerste zege door de Mercedes #9 als eerste over de meet te sturen op een kletsnat circuit van Barcelona. Door een zware crash bij de start en de steeds erger wordende weersomstandigheden kon er eigenlijk alleen in de slotminuten onder groen gekoerst worden. De tweede plaats ging naar de Rutronik Porsche #96 (Müller, Niederhauser), voor de gele Mercedes #48 van Lucas Auer en Maro Engel.
  • Dreamdrive
Bij de startcrash bleef gelukkig iedereen ongedeerd
Bij de startcrash bleef gelukkig iedereen ongedeerd
Het duo neemt zo de leiding in de Sprint Cup weer over van onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts (WRT BMW #32), zij vertrokken pas als 18e maar konden de punten van de negende plaats oprapen. Hun achterstand bedraagt 6,5 punten, over de titel wordt dus morgen beslist tijdens de zondagwedstrijd, die van start gaat om 14u. Het verschil had zelfs groter kunnen zijn, maar Auer was iets te gretig tijdens die enkele minuten dat er gereden kon worden en slipte even van de baan.

Matisse Lismont
Matisse Lismont
Matisse Lismont stuurde de Comtoyou Aston Martin #21 als elfde over de meet en pakte zo de laatste podiumplek in de Gold-klasse. Teamgenoten Lorens Lecuerta (#12) en Nicolas Baert (#007) zagen vandaag de finish niet, net als Ugo De Wilde (Imperiale Lamborghini #85) en Gilles Stadsbader (Winward Mercedes #57). Gilles Magnus (Saintéloc Audi #25) werd 17e en vierde in Gold, Jef Machiels (AF Corse Ferrari #52) 20e en zesde in Silver.

Foto's: SRO & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 12 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons